به گزارش باشگاه خبرنگاران جعفر غفارزاده، متخصص طب سنتی اظهار کرد: رفلاکس معده، بیماری شایع در بین افراد است که به علت شل بودن دهانه ورودی معده رخ میدهد.
او گفت: افراد برای اینکه به رفلاکس معده دچار نشوند، باید غذا را به خوبی بجوند، هر لقمه غذا باید ۳۰ بار جویده شود، تند غذا خوردن و خوب نجویدن غذا، هوا را با غذا وارد معده میکند.
این متخصص طب سنتی افزود: افراد نباید همراه غذا مایعاتی مانند آب یا دوغ بنوشند یا ماست، ترشی و سالاد مصرف کنند، بنابراین باید بین نوشیدن مایعات یا خوردن این مواد غذایی با غذای اصلی حدود ۲ ساعت فاصله باشد.
او ادامه داد: دراز کشیدن هم بلافاصله پس از مصرف غذا ممنوع است، بنابراین اشخاص باید یک تا ۲ ساعت پس از خوردن غذای اصلی بخوابند. همچنین مبتلایان به رفلاکس هنگام خوابیدن باید یک بالش بلند زیر سر خود بگذارند تا برگشت اسید از معده به مری کمتر اتفاق بیفتد.
بیشتر بخوانید:
۵ داروی گیاهی برای درمان رفلاکس اسید معده
برای داشتن کبد سالم باید چه کنیم؟
با این مواد خوراکی دیگر سوزش معده ندارید
آیا استرس باعث سوزش معده میشود؟
دلایل بروز رفلاکس معده چیست؟
غفارزاده بیان کرد: مصرف یک قاشق مرباخوری یا غذاخوری رب بِه، به سفت کردن دهانه معده و بهبود رفلاکس کمک میکند، استفاده از بِه پخته شده به شکل آبپز یا دمنوش و مربای بِه هم در درمان این عارضه نقشی مؤثر دارد، افراد باید از خوردن میوه بِه، به شکل خام پرهیز کنند.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: بِه در برخی افراد باعث یبوست میشود، بنابراین مبتلایان به یبوست باید در مصرف این میوه احتیاط کنند.
او مصرف پودر آویشن همراه غذا را در درمان رفلاکس معده مؤثر دانست و گفت: نوشیدن دمنوش آویشن یک ساعت پس از مصرف غذای اصلی هم به کاهش علائم رفلاکس کمک میکند؛ البته افراد نباید در استفاده از آویشن زیادهروی کنند.
غفارزاده بیان کرد: مصرف تخمگشنیز پودر شده همراه با غذا یا سبزی گشنیز به همراه پلو، با سفت کردن دهانه تحتانی معده در بهبود علائم رفلاکس مؤثر است.