Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 01:10

6
خرداد
9 نشانه پنهان مشکلات تیروئید

9 نشانه پنهان مشکلات تیروئید

زمانی که غده تیروئید عملکرد درست خود را ارائه می‌کند، ما از سلامت مطلوب برخوردار خواهیم بود. اما زمانی که این گونه نیست، آثار عملکرد نادرست تیروئید می‌تواند بسیار گسترده‌تر از آن چیزی باشد که فکر می‌کنید.

تیروئید غده‌ای پروانه‌ای شکل و کوچک است که در گلوی انسان قرار دارد، اما وظایف مهمی را بر عهده داشته و باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید.

وظیفه اصلی تیروئید کنترل سوخت و ساز بدن یا متابولیسم است که به توانایی بدن برای تجزیه غذا و تبدیل آن به انرژی گفته می‌شود. برای انجام این کار، تیروئید دو هورمون مختلف به نام‌های T۳ و T۴ را ترشح می‌کند.

یک غده تیروئید پرکار (پرکاری تیروئید) می‌تواند موجب گرم شدن بیش از حد بدن، تعریق بیشتر و کاهش وزن شود. همچنین، این شرایط می‌تواند موجب تسریع ضربان قلب شود.

از سوی دیگر، یک غده تیروئید کم کار (کم کاری تیروئید) آثاری برعکس به همراه داشته و فرد ممکن است با احساس سرما، افزایش وزن و ضربان قلب آهسته‌تر مواجه شود.

پرکاری تیروئید می‌تواند به گواتر نیز منجر شود که به بزرگ شدن غده تیروئید گفته می‌شود و این شرایط می‌تواند بر ساختار‌های دیگر فشار وارد کرده و تنفس و بلع را دشوار سازد.

اما نشانه‌های کمتر مشهودی نیز وجود دارند که می‌توانند به بروز مشکل در غده تیروئید اشاره داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

کم کاری تیروئید و رابطه آن با افسردگی و اضطراب

 

نشانه‌های احتمالی بیماری تیروئید

مه مغزی. زمانی که تیروئید کم کار جریان عادی هورمون‌ها را به مغز ارسال نمی‌کند، ممکن است دشواری در تمرکز را تجربه کنید. حتی ممکن است در یادآوری موارد ساده نیز با دشواری مواجه شوید.

تغییرات خلقی. افسردگی اغلب نخستین نشانه از یک مشکل تیروئید است. این شرایط اغلب با کم کاری تیروئید پیوند خورده است، در شرایطی که اضطراب بیشتر با پرکاری تیروئید مرتبط است.

پف صورت. اگر صورت شما متورم و پف‌دار به نظر می‌رسد، این می‌تواند به واسطه احتباس مایع اضافه در بدن در نتیجه عملکرد نادرست غده تیروئید باشد. معمولا تورم و پف در پلک چشم ها، لب‌ها و زبان مشهود است.

تاری دید. گاهی اوقات مایع اضافه در بافت‌های اطراف چشم‌ها انباشته شده و می‌تواند عضلاتی که چشم‌ها را کنترل می‌کنند، بزرگ‌تر سازد. در نتیجه، شما ممکن است با تاری دید و دشواری در فوکوس مواجه شوید.

سندرم تونل کارپال. انباشت مایع در دست‌ها نیز می‌تواند رخ دهد. زمانی که تونل بافت نرم اطراف مچ دست به واسطه مایع بیش از حد متورم می‌شود، بر اعصابی که از این تونل عبور می‌کنند، فشار وارد می‌کند. این شرایط می‌تواند موجب بی حسی، گزگز و ضعف شود که از نشانه‌های سندرم تونل کارپال هستند.

کاهش میل جنسی. سوخت و ساز بدن شما اندامی‌هایی که هورمون‌های جنسی تولید می‌کنند را کنترل می‌کند. زمانی که تیروئید کم کار است، سوخت و ساز نیز افت می‌کند و تولید هورمون‌های جنسی و در نتیجه آن میلی جنسی شما نیز می‌تواند کاهش یابد.

ریزش مو. این شرایط معمولا تنها در موارد شدید و مداوم اختلالات تیروئید دیده می‌شود. اما در صورت مشاهده هر گونه تغییر در ضخامت مو یا ریزش بیشتر مو، یک اختلال تیروئید ممکن است دلیل بروز این شرای باشد.

فشار خون بالا. هم پرکاری و هم کاری تیروئید می‌توانند به پرفشاری خون منجر شوند، اما بنابر دلایل مختلف. کم کاری تیروئید می‌تواند موجب کاهش انعطاف پذیری رگ‌های خونی شده و قلب برای ارسال خون به سراسر بدن مجبور شود سخت‌تر کار کند. پرکاری تیروئید می‌تواند موجب ایجاد نیرویی شود که ضربان قلب را تسریع کرده و فشار خون را افزایش دهد.

مشکلات اجابت مزاج. عملکرد پایین تیروئید می‌تواند موجب یبوست یا حرکات مکرر روده شود. مدفوع شل و آبکی نیز یک نشانه احتمالی است.

 

بیشتر بخوانید:

 

چگونگی محافظت از غده تیروئید

سیگار نکشید. دود سیگار حاوی سموم مختلفی بوده و ممکن است بر غده تیروئید تاثیرگذار باشد. به طور خاص، تیوسیانات موجب اختلال در جذب ید می‌شود که به نوبه خود می‌تواند تولید هورمون‌های تیروئید را مسدود کند.

شرایط غده تیروئید را بررسی کنید. همانند یک معاینه پستان، خودمعاینه غده تیروئید می‌تواند به شناسایی مشکلات بالقوه و به اشتراک گذاشتن سریع‌تر آن‌ها با پزشک کمک کند.

با پزشک خود درباره مصرف مکمل سلنیم صحبت کنید. تیروئید دارای بیشترین تراکم سلنیم در بدن است. میزان بسیار کم سلنیم با کم کاری تیورئید و دشواری در تولید هورمون‌های تیروئید مرتبط است.

به سطوح پرکلرات‌ها توجه داشته باشید. پرکلرات‌ها نمک‌هایی بی بو و بی رنگ هستند که در آب حل می‌شوند و می‌توانند منابع آب را آلوده سازند. سطوح بالای پرکلرات‌ها می‌تواند تیروئید را از جذب ید باز دارد که برای ارائه عملکرد درست خود به آن نیاز دارد. اگر به منابع آب خوب و تصفیه شده دسترسی ندارید، آزمایش آلودگی آب به پرکلرات‌ها ایده خوبی است.

منبع: عصر ایران

برچسب ها: کم کاری تیروئید، تیروئید، غده تیروئید، علائم کم کاری تیروئید، بیماری تیروئید، پرکاری تیروئید، تیروئید پرکار، مشکلات تیروئید تعداد بازديد: 909 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز