Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 - 14:57

20
بهمن
فلوروسکوپی | آشنایی با دستگاه فلوروسکوپی (1)

فلوروسکوپی | آشنایی با دستگاه فلوروسکوپی (1)

در ساده‌ترین مدل، فلوئوروسکوپ از یک منبع تولید اشعه x و یک صفحه ماده فلوروسانت تشکیل شده و بیمار در بین این دو قرارمی‌گیرد.

تحریریه پزشك امروز

 فلوروسکوپی روش تصویربرداری است که اغلب توسط پزشک برای دستیابی به تصاویر‌ زنده از ساختارهای داخلی بدن بیمار به‌وسیله یک فلوروسکوپ انجام می‌گیرد‌. در بررسی‌ مجرای معده‌ای - روده‌ای شامل تنقیه با باریم، و جراحی ارتو‌پدی برای کاهش شکستگی‌ها و جایگزاری‌های فلز در بدن، آنژیوگرافی پا‌، قلب و رگ‌های مغزی‌،کاشت لوله‌های وزنی تغذیه ای‌، جراحی ارولوژی و ... کاربرد دارد.

با توجه به اینکه اشعه x یک پرتو یونیزان است و می‌تواند برای بیمار مضر باشد، تنها در صورت نیاز باید از این روش استفاده کرد. در حالی‌که پزشک سعی در کاهش دز جذب شده، توسط بیمار دارد، اما زمان طولانی این تست، به‌طور معمول دوز جذبی بالایی را به بیمار تحمیل می‌کند. پیشرفت‌های اخیر از جمله عکس‌برداری دیجیتالی از تصاویر به‌دست آمده و استفاده از سیستم‌های آشکارساز صفحه تخت همچنان دوز تابش به بیمار را کاهش می‌دهند. معرفی آشکارسازهای ‌صفحه تخت  شرایط جایگزینی تشدید کننده‌های تصویر را فراهم کرد‌.

این آشکارسازها حساسیت بیشتری به اشعه x دارند و در نتیجه توانایی کاهش دوز تابش به بیمار را دارا هستند. نسبت کنتراست در این آشکارسازها نسبت به تشدید کننده‌های تصویر، بهتر شده است. آشکارسازهای صفحه تخت در محدوده وسیعی به‌صورت خطی عمل می‌کنند در صورتی که نسبت کنتراست در تشدید کننده‌ها تا 35 به 1 نیز می‌رسد. رزولوشن فضایی آن‌ها به‌طور تقریبی برابر است، گرچه در زمانی که تشدید‌کننده ‌در حالت بزرگنمایی استفاده شود، کمی بهتر از صفحه تخت عمل می‌کند. آشکارسازهای‌صفحه تخت ‌گران‌تر از تشدید‌کننده‌های تصویر‌ند، درنتیجه بیشتر برای تصویرهایی با سرعت بالا مثل تصویربرداری عروقی و کاتترگذاری قلبی استفاده می‌شوند‌.

ساختار فیزیکی – مکانیکی دستگاه‌

 در ساده‌ترین مدل، فلوئوروسکوپ از یک منبع تولید اشعه x و یک صفحه ماده فلوروسانت تشکیل شده و بیمار در بین این دو قرارمی‌گیرد.

تجهیزات فلوروسکوپی: ساده‌ترین دستگاه فلوروسکوپی دارای میز رادیوگرافی، صفحه تشدید‌کننده در بالای میز و لوله‌ای است که در زیر تخت قرار می‌گیرد. صفحه، حاوی سولفید کادمیم است که روی ورقه نازک پوشش داده شده است و پایین صفحه محافظ پلاستیکی در وسط بیمار و صفحه شیشه‌ای سربی در طرف بیننده قرار گرفته است، این مجموعه، داخل قاب فلزی قرار می‌گیرد که از صفحه محافظت و حرکت تیوب زیرین را با آن هماهنگ می‌کند‌. روشنایی صفحه فلورسنت را می‌توان با افزایش جریان لوله، اضافه کرد.

تعویض کننده سریال (وسیله برای اسپات فیلم) : این قسمت، کاست را به محلی که آماده پرتودهی است می‌آورد. سیستم اینترلاک اطمینان می‌دهد تا زمانی که لوله، زیر تخت از حالت اسکی به رادیوگرافی تبدیل نشود و نتواند پرتو تولید کند، اندازه و میدان پرتو، بسته به فاصله معین تا کانون، به‌طور اتوماتیک محدود می‌شود. به کمک سلکتور قالب، هر اندازه دلخواه از فیلم را می‌توان تحت تابش قرارداد یا توسط پوشش‌های سربی می‌توان در قسمت‌های مختلف یک فیلم پرتودهی‌های متعدد داشت؛ یعنی یک فیلم را می‌توان به دو چهار شش یا هشت قسمت کوچک تقسیم کرد.‌

تغییر از وضعیت فلوروسکوپی به رادیوگرافی

1- ابتدا با فشار‌دادن کلید اکسپوژر، مدارها برای اکسپوژرها آماده می‌شوند.‌

2- مدارات‌ فلوروسکوپی از مدار خارج می شوند.

3-‌ مدارهای رادیوگرافی مورد نظر در مدار قرار می‌گیرند.

4-کاست به‌محل اکسپوژر کشیده می‌شود.

5- با ادامه فشار کلید اکسپوژر یا فشار مجدد کلید، اکسپوژر انجام می‌شود.

تایمر فلوروسکوپی: در اغلب بخش‌ها به مدار فلوروسکوپی، تایمری وصل است که زمان فلوروسکوپی هر بیمار را نشان می‌دهد.کاربر مدت هر آزمایش را روی تایمر انتخاب می کند. در فلوروسکوپ‌های جدید، از یک تقویت‌کننده تصویر و یک دوربین ویدیویی ccd برای ثبت و نمایش تصاویر روی مانیتور استفاده می‌شود.

هنگامی‌که پرتوهای x از بیمار عبور می‌کنند به مقادیر متفاوتی، براساس برخورد آن‌ها با ساختارهای داخلی متفاوت بدن، تضعیف می‌شوند و سایه‌ای از این ساختارها را روی صفحه فلوروسانت نمایان می‌کنند. تصاویر روی صفحه بر اثر بر‌هم کنش پرتوهای x تضعیف نشده، با اتم‌های موجود در صفحه نمایش و وقوع پدیده فوتو‌الکتریک تشکیل می‌شوند تا انرژی پرتو‌ها را به الکترون‌ها منتقل می‌کند. از آن‌جایی که مقدار زیادی از انرژی الکترون‌ها به‌صورت گرما پراکنده می‌شود، صفحه فلویوروسانت این گرما را به نور مرئی تبدیل‌کرده و تصاویر را ایجاد می‌کند‌.

دوربین‌های ccd امکان ضبط تصاویر متحرک و ذخیره الکترونیکی را فراهم می‌کنند...

 

برچسب ها: فلوروسکوپی چيست، پرتو یونیزان، فلوئوروسکوپ، تجهیزات فلوروسکوپی، تایمر فلوروسکوپی تعداد بازديد: 4341 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز