Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403 - 14:02

9
دی
سرطان سینه

سرطان سینه

عوامل ژنتیكی مهم‌ترین عامل سرطان سینه است؛ اما تعداد زنانی كه به دلایل دیگر نیز به سرطان سینه دچار می‌شوند، بسیار زیاد است.

تحریریه دنیای سلامت

 

 

یك رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند از شما در برابر خطر سرطان سینه محافظت كند. زنانی كه هر روز چهار وعده میوه‌جات و سبزیجات می‌خورند، تا 50 درصد كمتر از دیگران به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. پژوهشگران چینی روی تغذیه 378 زن كه سرطان سینه داشتند و رژیم غذایی 1070 زنی كه از سرطان سینه رهایی یافته بودند، مطالعاتی انجام دادند و به نتیجه فوق رسیدند.

آنها همچنین دریافتند علاوه بر تأثیر میوه‌ها و سبزیجات در جلوگیری از سرطان سینه، خوردن دست كم شش عدد تخم‌مرغ در طول هفته نیز میزان خطر سرطان سینه را كاهش می‌دهد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد دلیل افزایش سرطان سینه در كشور آمریكا، مصرف بسیار كم میوه و سبزیجات است.

چه كسانی بیشتر در معرض سرطان سینه هستند

عوامل ژنتیكی مهم‌ترین عامل سرطان سینه است؛ اما تعداد زنانی كه به دلایل دیگر نیز به سرطان سینه دچار می‌شوند، بسیار زیاد است. مهم‌ترین این دلایل عبارتند از:

 جنسیت: سرطان سینه در میان زنان بسیار شایع‌تر از مردان است.

 سن و سال: زنان میانسال و پیر بیشتر در معرض سرطان سینه هستند.

 قاعدگی زود هنگام: دخترانی كه قبل از سن 11 سالگی اولین قاعدگی خود را تجربه می‌كنند، در آینده بیشتر در معرض خطر هستند.

 تأخیر در یائسگی: به همان اندازه كه قاعدگی زود هنگام باعث افزایش خطر سرطان سینه می‌شود، تأخیر در یائسگی نیز می‌تواند عامل ابتلا به این عارضه باشد.

 زنانی كه در میان خویشاوندان نزدیك خود این مسأله را داشته‌اند.

 زنانی كه هیچ فرزندی به دنیا نیاورده‌اند و زنانی كه اولین زایمانشان در سن سی‌سالگی و یا بالاتر بوده است.

 زنانی كه قبلاً نیز سرطان سینه داشته‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به نوع دیگری از سرطان سینه هستند.

 استفاده از قرص‌های ضد حاملگی

 نسل و نژاد: زنان سفیدپوست نسبت به سیاهپوست‌ها بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

 غلظت بافت سینه: غلظت بافت سینه به معنی تعداد بافت‌های غده‌ای سینه و كم بودن بافت‌های چربی است.

 سرطان سینه خوش‌خیم نیز این خطر را افزایش می‌دهد.

 زنانی كه در دهه 60 و 50 و 1940 از داروی «DES» استفاده می‌كردند و آنهایی كه هنگام بارداری نیز این دارو را مصرف می‌كردند، هم خودشان و هم فرزند دخترشان بیشتر در معرض این خطر بودند.

 سبك و شیوه زندگی: زنانی كه تحرك كمتری دارند، غذاهای بسیار چرب می‌خورند و چاق هستند نیز بیشتر در معرض خطر سرطان سینه هستند.

 مصرف الكل و سیگار

 پژوهش‌ها نشان می‌دهد زنانی كه به كودكان خود تا سنین 2-1 سالگی شیر می‌دهند، كمتر در معرض خطر سرطان سینه هستند.

 سابقه تابش اشعه زیاد به قفسه سینه

به طور كلی سرطان یعنی ایجاد هرج و مرج و خارج شدن سلول‌های بدن از روند طبیعی. سرطان سینه از انواع خطرناك و بسیار شایع سرطان‌هاست كه هنوز علت اصلی آن مشخص نشده است و در واقع همه زنان در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

تشخیص بموقع این بیماری شانس درمان را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد. حدود سه‌چهارم از بیمارانی كه در مراحل اولیه، بیماری‌شان تشخیص داده می‌شود، بهبودی می‌یابند.

برخی علائم اصلی این بیماری عبارتند از

 ترشحات نوك پستان به صورت خون یا خونابه تغییر در اندازه سینه‌ها، به طوری كه یكی از دیگری بزرگ‌تر باشد.
 توده یا تومور سینه (وجود یك توده سفت منفرد و بدون درد در سینه) شایع‌ترین علامت سرطان سینه است.

 بزرگی غدد لنفاوی در زیر بغل

 تغییر در نوك سینه و هرگونه تغییر شامل فرو رفتگی، برآمدگی، تغییر رنگ یا زخم باید مورد توجه قرار گیرد.
 علاوه بر تمام نكاتی كه مطرح شد، می‌توان با برخی موارد تا حد زیادی از بروز این بیماری خطرناك پیشگیری كرد. مثلاً همواره وزن خود را متعادل نگاه دارید، با افزایش سن میزان كالری دریافتی بدن را كاهش دهید. مصرف میوه و سبزیجات را تا حد امكان افزایش دهید و ورزش را فراموش نكنید. افرادی كه از جوانی به طور منظم ورزش كرده‌اند، كمتر در معرض خطر سرطان سینه هستند.

 

برچسب ها: سرطان سينه چيست، راه هاي پيشگيري از سرطان سينه، چه كسانی بیشتر در معرض سرطان سینه هستند، علائم سرطان سينه، سرطان سينه چند دسته است تعداد بازديد: 768 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز