Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 8 آذر 1403 - 04:09

17
فروردین
مداخله زودرس در ضایعات مغزی (1)

مداخله زودرس در ضایعات مغزی (1)

خود رفلکس در حالت پاتولوژیک مثبت است و در حالت فیزیولوژیک نباید این حالت به‌وجود آید.

دكتر حسین كریمی؛ متخصص توانبخشی اعصاب اطفال؛ عضو مركز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزی

 

 

 

 

 رفلکس Succing

این رفلکس در صورت سلامت زوج‌های اعصاب جمجمه‌ای شامل 12،10،9،7،5 درس عمل می‌نماید و چون هسته کلیه اعصاب فوق در ساقه مغز قرار دارد، درنتیجه این رفلکس برای ارزیابی نحوه عملکرد ساقه مغز به کار می‌رود.

رفلکس شنا کردن

برای اجرای این رفلکس نوزاد را طوری در حالت Prone روی دست خود قرار می‌دهیم که یک دست زیر شکم و دست دیگر زیر چانه نوزاد باشد.در این حالت نوزاد روی دست پزشک وضعیت چهار دست و پا به خود می‌گیرد.در این وضعیت با سرعتی یکنواخت و کند (یک متر در دقیقه) در حالی که دست‌ها و پاهای نوزاد با سطح میز تماس داشته باشد، نوزاد را به جلو می‌رانیم.

چگونگی تحریک اندام فوقانی و تحتانی نوزاد در این حالت بیانگر سلامت و یا اختلال این رفلکس است.مکانیسم این رفلکس بدین ترتیب است که بلند شدن سر نوزادی که به شکم خوابیده سیستم وستیبولار را از طریق گیرنده‌های عمقی گردن آماده فرستادن سیگنال به قسمت‌های فوقانی سیستم عصبی می‌کند.

حال اگر دست خود را زیر شکم نوزاد قرار داده و با سرعت یکنواختی در حدود یک متر در دقیقه او را روی سطح میز معاینه حرکت دهیم، اندام‌های فوقانی و تحتانی و دخالت سیستم وستیبولار، مخچه وReticular Formation  در اثر آن باعث تحریک مسیر رتیکولواسپاینال می‌شود و گیرنده‌های سیستم عصبی را تا سطح مغز میانی تحت تاثیر قرار داده و نوزاد به اندام‌های خود حالت تحرک و چهار دست و پا راه رفتن می‌دهد.

این رفلکس علاوه بر تشخیص، جنبه‌های درمانی نیز دارد و می‌تواند مقدار بی‌حسی و یا فلج اندام‌ها را مشخص نماید. با کمک آن هماهنگی بین سیستم حسی Proprioceptive-Extroceptive را متوجه می‌شویم و علاوه بر آن می‌توان همکاری مسیرهای حرکتی که از مغز میانی تا سطح بصل‌النخاع وجود دارند را نشان داد.

رفلکس Tonic Neck Response

کودک در وضعیت Supine خوابیده است به‌طور ناگهانی سرش را به یک طرف می‌چرخانیم در صورتی که دست و پای طرف چرخیده به صورت Extension قرار بگیرد و طرف مقابل به حالت Flexion درآید جواب Tonic neck را مثبت تلقی می‌کنیم و در صورتی که یکی از حرکات گفته شده در اندام فوقانی و یا تحتانی صورت پذیرد، نشان‌دهنده جواب نامتقارنی است که به رفلکس داده می‌شود.

خود رفلکس در حالت پاتولوژیک مثبت است و در حالت فیزیولوژیک نباید این حالت به‌وجود آید به نظر می‌رسد با چرخاندن سر به یک طرف هسته Pontine reticular formation  همان طرف و هسته Medulary reticular formation طرف مقابل تحریک می‌شود.

به وسیله تحریکی که از مسیرهای لابیرنتی به وسیله چرخش سر و فرستادن سیگنال احتمالا از طریق گیرنده‌های Proprioceptive گردن به هسته و ستیبولار انجام می‌شود، چون در اجرای این رفلکس اعمال تشکیلات مشبک مورد معاینه قرار می‌گیرد (هسته‌های PRF وMRF ) همچنین تشکیلات مشبک به منزله چهارراهی جهت هدایت سیگنال به قسمت‌های فوقانی، تحتانی و دوطرف مخچه عمل می‌کند...

 

 

 

برای خواندن بخش دوم- مداخله زودرس در ضایعات مغزی- اینجا كلیك كنید.

 

برچسب ها: انواع رفلكس، رفلکس Succing، رفلکس شنا کردن، سیستم وستیبولار، رتیکولواسپاینال، رفلکس Tonic Neck Response تعداد بازديد: 727 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز