Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 13:28

28
دی
اعتياد شيرين (2)

اعتياد شيرين (2)

برخلاف تصور بسیاری از مردم مصرف خوراكی‌های حاوی قند به خودی خود باعث ابتلا به دیابت نمی‌شود و در واقع اضافه‌وزن حاصل از خوردن بیش از حد این مواد، در فرآیند عادی بدن كه برای كنترل میزان قند خون انسولین تولید می‌كند، اختلال به وجود می‌آورد.

 

چطور اعتیادم را به شیرینی درمان كنم؟

دكتر لوین درباره روش درمان این اعتیاد كه طبق تعریف FDA برای سلامتی مضر است، چنین می‌گوید: «برخی از این افراد اگر تحت یك درمان روانشناختی، مثل درمانی كه برای ترك سیگار یا ترك الكل به كار می‌رود قرار گیرند، درمان خواهند شد. در این روش كه «درمان رفتاری- شناختی» نام دارد، به معتادان به شیرینی، مانند معتادان به سیگار یا الكل، مهارت‌های خاصی آموزش داده می‌شود تا بتوانند این رفتار بیمارگونه خود را كنترل و مهار كنند.

جالب اینكه دانشمندان در موش‌هایی كه 9 روز پشت سر هم به آنها آب بسیار شیرین خورانده بودند، پس از محروم كردن آنها از این نوشیدنی خوشمزه، نشانه‌های ترك، مانند لرزش و دندان قروچه را مشاهده كردند.

پس از ترك این اعتیاد چه حالتی به من دست خواهد داد؟

این سوالی است كه همه معتادان به انواع مواد زیان‌آور می‌پرسند؛ چون همه درباره نشانه‌های ترك چیزهایی شنیده‌اند و می‌دانند كه این حالات ناخوشایند و تحمل‌شان سخت است. اگر شما یكی از معتادان به این ماده خوشمزه هستید، بدانید كه چانچه مطابق دستور پزشك و روان‌درمان رفتار كنید و درمان را ناقص رها نكنید، پس از موفقیت در ترك، احساس به مراتب بهتری نسبت به قبل خواهید داشت.

دكتر لونا ساندون، استادیار تغدیه در مركز پزشكی جنوب غربی دالاس و سخنگوی انجمن دیابت آمریكا، درباره این حالت چنین می‌گوید: «مطمئن باشید كه حالتان بسیار بهتر خواهد شد و با جایگزینی غذاهای سالم به جای غذاهای شیرین فاقد ارزش غذایی، برای انجام فعالیت‌های روزانه انرژی بیشتر و بادوام‌تری كسب می‌كنید. در واقع، قندهای ساده‌ای كه در هله هوله‌های شیرین معمولی وجود دارند، فقط به طور موقت به شما انرژی می‌دهند و پس از مدت كوتاهی همان خستگی و ضعفی كه به خاطرش به شیرینی پناه برده بودید، به سراغ‌تان خواهد آمد.»

این طعم شیرین لذتبخش واقعا چیست؟

دكتر آدری كراس، استاد بازنشسته دانشكده سلامت عمومی میل من در دانشگاه كلمبیا، در پاسخ به این سوال این گونه توضیح می‌دهد: «قند فقط یك شكل از كالری یا انرژی است، نه هیچ چیز دیگر.» البته واضح است كه بسیاری از غذاهای مفید كه حاوی ویتامین‌ها و مواد لازم دیگر هستند، شیرینند كه میوه‌ها یكی از ساده‌ترین نمونه این خوراكی‌هاست. خوردن یك پرتقال یا سیب، قند زیادی را وارد بدن شما می‌كند.

قند طبیعی موجود در میوه‌ها همراه انواع ویتامین‌ها  و آنتی اكسیدان‌هایی وارد بدن می‌شود كه برای حفظ سلامتی و پیشگیری از انواع بیماری‌ها لازم است؛ اما قند ساده موجود در یك تكه شكلات یا شیرینی معمولی، هیچ چیزی جز  كالری ندارد.

این استاد بازنشسته دانشگاه این طور ادامه می‌دهد: «البته بدن شما هم قند پیچیده میوه‌ها و هم قند ساده شیرینی و شكلات را به گلوكز تبدیل می‌كند؛ ولی این فرایند برای قند طبیعی موجود در میوه‌ها آهسته و به تدریج انجام می‌گیرد و همین باعث می‌شود قند خون‌تان به مدت بیشتری در سطح مناسب و انرژی‌زا قرار گیرد و شما مدت طولانی‌تری سرحال و پر‌انرژی بمانید؛ در حالی كه قند ساده موجود در خوراكی‌های شیرین مصنوعی سریع به گلوكز تبدیل شده باعث می‌شود ناگهان سطح قند خون شما بالا رود، فوراً سرحال آیید و ضعف‌تان برطرف شود؛ ولی كمی بعد مانند قبل احساس خستگی خواهید كرد.»

با این تفاسیر، چرا خوردن چیزی كه سریع ما را سرحال می‌آورد توصیه نمی‌شود؟

مشكل اینجاست كه اگر شما در خوردن این خوراكی‌های سرشار از قند مصنوعی افراط كنید و به زبان ساده به آن معتاد شوید، كالری زیاد و بیش از مقدار نیاز را وارد بدن‌تان می‌كنید و این كالری‌های اضافی به چربی تبدیل می‌شوند كه حاصلی جز افزایش وزن و چاقی نخواهند داشت و حتما می‌دانید كه داشتن اضافه وزن و چاقی شما را در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها و در صدر آنها بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت قرار می‌دهد.

دكتر كراس به نكته‌ای مهم اشاره می‌كند كه یك باور نادرست رایج بین مردم است: «برخلاف تصور  بسیاری از مردم مصرف خوراكی‌های حاوی قند به خودی خود باعث ابتلا به دیابت نمی‌شود و در واقع اضافه‌وزن حاصل از خوردن بیش از حد این مواد، در فرآیند عادی بدن كه برای كنترل میزان قند خون انسولین تولید می‌كند، اختلال به وجود می‌آورد. در این شرایط بدن نمی‌تواند به مقدار لازم انسولین تولید كند و همین باعث می‌شود تعادل میزان قند در خون بر هم بخورد و فرد به دیابت مبتلا گردد.» ...

 

برچسب ها: چطور اعتیادم را به شیرینی درمان كنم، طعم شیرین لذتبخش واقعا چیست، حالات پس از ترك شيريني جات، قند طبیعی، مصرف خوراكی‌های حاوی قند تعداد بازديد: 625 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز