Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 16:00

18
بهمن
قلیان برای همه خطرناك است (1)

قلیان برای همه خطرناك است (1)

یکی از کارگروه های شورای اجتماعی کشور، کارگروه کاهش اعتیاد است که درآن درزمینه کاهش مصرف مواد مخدر، روان گردانها، مشروبات الکلی و کاهش استعمال دخانیات ازجمله سیگار و قلیان فعالیت می‌کند.

ندا جعفری

 

 

 

سابقه تاریخی قلیان كشیدن زنان درایران به 150 سال گذشته وحرمسرای شاهان قاجار بازمی گردد.درآن دوران اغلب زنان دربار،كنیزكان خود را مجبورمی كردند تا قلیان هایشان را چاق كرده وبرای وقت گذرانی دورش جمع می شدند.اما همین زنان درباری كه روزگاری خود كنیزكانشان را وادار به آماده كردن قلیان می كردند پس از اعلام تحریم تنباكو توسط میرزای شیرازی به صف تحریم كنندگان پیوستند و با شكستن قلیان ها تحریم را به داخل كاخ شاهان كشاندند.

اما متاسفانه درسال های اخیربا سرو(ارایه) قلیان در رستوران ها و سفره خانه های سنتی دوباره زنان و دختران جوان رو به استفاده از آن آوردند بدون اینكه ازخطرات آن آگاه باشند.متخصصان وکارشناسان آسیب های اجتماعی وبهداشتی برفراگیرشدن قلیان تاکید دارند وآن را دروازه ی ورود به سایرمخدرها می دانند.آمارها حاکی از آن است که 37 درصد زنان ایرانی حداقل یکبار مصرف قلیان را تجربه کرده‌اند.

شاید به خاطرهمین موضوع بود كه بحث احتمال راه‌اندازی قهوه‌خانه ویژه بانوان مطرح شد؛اما این موضوع با مخالفت شدید مسئولان انتظامی ومتولیان سلامت روبه رو شد. درپی این اعتراض ها بود كه معاون اجتماعی وزارت کشورعرضه قلیان در رستورانها، تالارها و مهمانپذیرها را ممنوع اعلام کرد.علیرضا افشار در این رابطه می گوید: مرحله اول جمع آوری قلیان ها از رستوران ها،‌ تالارها و مهمانپذیرها از طریق اتحادیه‌های صنفی صورت می‌گیرد و پس از آن نیز ناجا برخوردهای خود را با واحدهای متخلف انجام خواهد داد.

وی در ادامه توضیح می دهد: البته ممکن است درمراحل بعدی برای جمع آوری قلیانها از قهوه خانه‌ها نیز برنامه‌های جایگزین داشته باشیم اما فعلا دولت مصلحت دیده است که قلیانها از شمول اماکن عمومی خارج شوند.معاون اجتماعی وزارت کشورنیزیادآور شده: دراین راستا شورای اجتماعی کشور مسئولیت سیاست گذاری، برنامه ریزی، ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌ها وحمایت ازبرنامه‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سرمایه‌های اجتماعی را بر عهده دارد.

افشارادامه می دهد : یکی از کارگروه های شورای اجتماعی کشور، کارگروه کاهش اعتیاد است که درآن درزمینه کاهش مصرف مواد مخدر، روان گردانها، مشروبات الکلی و کاهش استعمال دخانیات ازجمله سیگار و قلیان فعالیت می‌کند. درمجموع وزارت کشور هماهنگی میان دستگاهها را برعهده دارد.وی می افزاید:نکته مهم درسه بخش مذکور اولویت دادن به مقوله پیشگیری است. متاسفانه پیشگیری درتمام این زمینه‌ها ضعیف بوده و لازم است تمام حوزه‌های فرهنگی در این زمینه فعال شوند.

1- مخالفت ناجا با قهوه‌خانه‌

فرمانده نیروی انتظامی‌ نیزضمن مخالفت با تاسیس قلیانسراهای زنانه؛می گوید: من دلیل این موضوع را نمی‌دانم ، چه دلیلی هست كه‌ این قهوه خانه‌ها مخصوصا در شكل جدید خودش كه محلی برای بی بند و باری و ترویج سیگار و قلیان است برای بانوان تاسیس شود.

احمدی مقدم با بیان اینكه تاسیس این گونه قهوه خانه‌ها چه ضرورتی دارد و چه مشكل اجتماعی را حل می‌كند ، اظهار می کند: من توجیه ‌این مساله را متوجه نمی‌شوم و سوال دارم كه ‌ایجاد قهوه‌خانه‌های زنانه پاسخ به كدام مطالبه مردم است؟.این مقام ناجا با بیان اینكه طرح این حرف‌ها طرح مسائل انحرافی است، تصریح می‌کند: ناجا با شكل جدید قهوه‌خانه‌ها مخالف است و شكل سنتی آن كه محلی برای استراحت چند ساعته كارگران بود مناسب است.

2- حرمت هایی که شکسته می شوند

بسیاری معتقدند عرضه قلیان برای خانم ها نه تنها حرمت زنان را می شكند بلكه روابط ناسالم بین دختران و پسران را نیزگسترش می دهد . در این خصوص«س – رضایی» معلم یكی دبیرستان های دخترانه به شدت با كشیدن قلیان مخالف است . او  می گوید : زمانی كه  دختران  را می بینم  كه همراه دوستانشان پای كشیدن قلیان نشسته اند؛ بسیار تاسف می خورم ، چون احساس می كنم آن ها با این كار ارزش و حرمت یك زن مسلمان ایرانی را زیر سوال می برند.

ما در جنگ زنان زیادی را داشتیم كه برای مبارزه با دشمن و پیشگیری از ورود فرهنگ غرب جنگیده اند و جان خود را از دست داده اند اما دختران و زنان جوان، امروزه با این كار خود به راحتی پای فرهنگ غرب را به كشور باز می كنند.بدون شک کشیدن قلیان دروازه ورود مواد مخدر به خانواده و جامعه است در عین حال برداشتن حریم ها و حرمت ها و شکاندن سنت هاست.

دراین رابطه « ز- كریمی » خبرنگاریکی از خبرگزاری های ایران نیز اظهار می دارد : زمانی كه خبرتاسیس قلیان سرای های زنانه را شنیدم؛ بسیارشوكه شدم . چون معتقدم ارزش های یك زن ایرانی بالاترازآن است كه پای كشیدن قلیان بنشیند . من معتقدم كه می شود با برنامه ریزی های صحیح برای غنی سازی اوقات فراغت زنان و دختران جوان ، از فراگیر شدن این تفریح خطرناك پیشگیری كرد ."مینا" نیز یکی از دخترانی است که هفته ای 2 بار با دوستانش قلیان می کشد.

او می گوید: قلیان کشیدن تفریحی ارزان است؛ من و دوستانم ترجیح می دهیم هفته ای چند بار را به این بهانه دور هم جمع شویم . او در ادامه می افزاید :  دلیل گرایش ما به کشیدن قلیان این است که  ما سرگرمی و تفریح مناسب نداریم. اغلب مراکز ورزشی مانند استخرها و ورزشگاهها عصرها برای آقایان است و از همه مهم تر هزینه های آن ها بالاست...

 

برچسب ها: کشیدن قلیان، قلیان چیست، مخالفت ناجا با قلیان، قلیان و زنان، قلیانسراها، سفره خانه ها تعداد بازديد: 715 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز