Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 24 تیر 1404 - 11:43

5
بهمن
اعتیاد به مسكن‌ها (1)

اعتیاد به مسكن‌ها (1)

اعتیاد چیزی ورای وابستگی فیزیكی داشتن است. در واقع نوعی فرایند روانی است كه در ذهن ما اتفاق می‌افتد.

دكتر حسین مراحل

 افراد زیادی به مصرف قرص‌های مسكن اعتیاد دارند. اگر شما نیز جزء این افراد هستید، این سوالات را بخوانید و به آنها پاسخ دهید:  آیا از دارو و مسكنی كه پزشك‌تان تجویز نموده مقداری مصرف می‌كنید كه او توصیه كرده است یا بیشتر؟  آیا آن دارو را به شكل‌ دیگری مصرف می‌كنید؛ مثلا به جای بلعیدن، آن‌را می‌جوید؟ 

آیا مصرف دارو و مسكنی را كه پزشك‌تان توصیه كرده كنار گذاشته‌اید و به تجویز دوستان و نزدیكان‌تان داروی دیگری را مصرف می‌كنید.  آیا با مصرف دارو دچار نوعی حالت سرخوشی و كیف می‌شوید؟

  آیا دارویی كه پزشك كنونی شما تجویز كرده را نیز به همراه سایر داروهایی كه قبلا پزشكان دیگر توصیه كرده بودند، استفاده می‌كنید؟  آیا همیشه دغدغه تهیه مقدار بیشتری از دارو را دارید؟  آیا اگر از آن قرص و مسكن مورد نظر استفاده نكنید، دچار مشكلاتی می‌شوید و نمی‌توانید كارهای روزمره انجام دهید؟

وقتی سخن از اعتیاد به میان می‌آید، بی‌درنگ عموم مردم به فكر استفاده مداوم و وابستگی به برخی از مواد مضر و مخدر می‌افتند. اما اعتیاد انواع مختلفی دارد. اعتیاد چیزی ورای وابستگی فیزیكی داشتن است. در واقع نوعی فرایند روانی است كه در ذهن ما اتفاق می‌افتد. 

پزشكان می‌گویند، وابستگی فیزیكی و روحی به مصرف یك داروی خاص نیز اعتیاد است. وقتی كه به طور دائم در فكر مصرف یك نوع دارو باشید و نگرانی از اینكه مبادا آن دارو تمام شود و خود را مجبور به استفاده از آن می‌كنید، شما نیز یك معتاد محسوب می‌شوید.

 نشانه‌های اعتیاد به استفاده از قرص‌های مسكن

اگر به بیشتر سوالات فوق پاسخ «بله» بدهید، به مصرف داروهای‌تان اعتیاد پیدا كرده‌اید. گاهی اوقات اعتیاد در مدت زمان بیشتری خود را نشان می‌دهد؛ به همین دلیل است كه پزشكان باید به طور مرتب آن دسته از بیماران‌شان را كه برای مدت طولانی قرص‌های مسكن، محرك‌ها و انواع بنزودیازپین مصرف می‌كنند، معاینه كنند.

گاهی اوقات بیماران هنگام احساس درد بیشتر، به طور سرخود به سراغ مصرف داروی بیشتری می‌روند و دوز داروهای‌شان را افزایش می‌دهند. این‌روزها تعداد معتادان به قرص‌های مسكن روز به روز بیشتر می‌شود و عوامل زیادی روی این مسئله اثر می‌گذارند.

ده مورد از اعتیاد آورترین داروها كه اغلب برای درمان دردهای مزمن و شدید تجویز می‌شوند، عبارتند از: 1-Fentanyl (به صورت آمپول و چسب پوستی) 2- Stadol (به صورت اسپری بینی و یا محلول تزریقی) 3- Oxycodon (به صورت قرص یا آمپول) 4- Demerol (به صورت شربت، قرص و آمپول) 5- Hydrocodone (به صورت شربت و قرص) 6- Ms Contin (به صورت آمپول، كپسول، قرص) 7- Per Cocet (به صورت كپسول، قرص و شربت) 8- Lorcet (قرص، كپسول و شربت)   9- Dilaudid (به صورت شربت، قرص و آمپول) 10- Zydone (كپسول، قرص و شربت)

 عوارض قرص‌های مسكن

فرقی نمی‌كند كه قرص‌های مسكن را برای كاهش دردهای شدید، مثل بیماری سرطان مصرف می‌كنید یا برای دردهای كوچك‌تر، اغلب مسكن‌ها، مثل Opioidها، شُل كننده‌های عضلات و داروهای ضد افسردگی دارای عوارض جانبی هستند كه باعث بروز مشكلات فیزیكی و روانی می‌شوند.

 بی‌حالی و رخوت: از عوارض معمول مصرف مداوم قرص‌های مسكن، بی‌حالی و رخوت است. این بی‌حالی و خستگی و خواب‌آلودگی با استراحت كردن برطرف نمی‌شود و بیمار تمام روز این احساس را دارد؛ حتی وقتی كه از خواب بیدار می‌شود. علائم افسردگی اغلب با علائم مصرف مداوم این قرص‌ها، شباهت‌های زیادی دارد و گاهی اوقات در اثر بی‌حالی‌ها و خستگی‌های پی در پی فرد كم‌كم به افسردگی نیز دچار می‌گردد.

 یبوست: احساس ناراحتی و درد به هنگام دفع مواد اضافی از بدن و یبوست شدید در اثر مصرف برخی از این داروها، خصوصا Opioidها، از عوارض عمومی مصرف مداوم مسكن‌هاست. این یبوست با كاهش فعالیت‌های فیزیكی كه نتیجه خستگی و بی‌حالی است، بیشتر می‌شود؛ به طوری كه حالت تهوع و استفراغ نیز به آن اضافه می‌گردد...

 

برچسب ها: مصرف قرص‌های مسكن، نشانه‌های اعتیاد به مسكن، عوارض قرص‌های مسكن، تاثيرات استفاده مسكن، علائم اعتياد به مسكن تعداد بازديد: 944 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد اين مقاله چيست؟

فیلم روز
تصویر روز