Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 16:37

22
اسفند
هنرمندان ایرانی فوت شده در سال ۱۳۹۷

هنرمندان ایرانی فوت شده در سال ۱۳۹۷

در سالی که گذشت، شماری از هنرمندان تلویزیون، سینما و تئاتر را از دست دادیم که روزیاتو در زیر نام این عزیزان را برشمرده و مختصری در مورد فعالیت‌های آن‌ها در زمانی که در قید حیات بودند، نوشته است.

برای مشاهده فهرست هنرمندان ایرانی فوت شده در سال ۱۳۹۷ تا انتهای مطلب همراهمان باشید.سال ۱۳۹۷ با تمامی خوبی‌ها و بدی‌ها و اتفاق‌های عجیب و جالب رو به پایان است و امید داریم سال ۱۳۹۸ سالی بهتر برای هم‌وطنانمان باشد و گشایش‌های مالی و رویداد‌های شادتری را برای عموم مردم شاهد باشیم.

در سالی که گذشت، شماری از هنرمندان تلویزیون، سینما و تئاتر را از دست دادیم که روزیاتو در زیر نام این عزیزان را برشمرده و مختصری در مورد فعالیت‌های آن‌ها در زمانی که در قید حیات بودند، نوشته است. برای مشاهده فهرست هنرمندان ایرانی فوت شده در سال ۱۳۹۷ تا انتهای مطلب همراهمان باشید.

۱- خشایار الوند: فیلمنامه‌نویس سریال‌های «نقطه چین»، «در حاشیه» و «پایتخت»

تاریخ فوت: ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ (سکته قلبی)

خشایار الوند فیلمنانویس موفق کشورمان که بیشتر مخاطبان او را با آثار طنزی، چون «نقطه چین»، «در حاشیه» و «مجموعه‌های پایتخت» می‌شناسند، در اولین دهه اسفند سال ۱۳۹۷ بر اثر سکته قلبی درگذشت.

خشایار الوند متولد سال ۱۳۴۶، فیلمنامه‌نویس ایرانی و برادر سیروس الوند کارگردان سینما و تلویزیون بود. الوند فعالیت در سینما را با نگارش فیلمنامه‌های «مزاحم» و «برگ برنده» هر دو به کارگرداین سیروس الوند (برادرش) را آغاز کرد. اما عمده شهرت او به نگارش فیلمنامه سریال‌ها و مجموعه‌های طنز موفق، چون «نقطه چین» «شب‌های برره»؛ «باغ مظفر»؛ «گنج مظفر»؛ «مرد هزار چهره»؛ «مرد دو هزار چهره»؛ «قهوه تلخ»؛ «ویلای من»؛ «شوخی کردم» و «در حاشیه» همه به کارگردانی مهران مدیری؛ «پایتخت»؛ «پایتخت ۳»؛ «پایتخت ۵»؛ «در حاشیه»؛ «پایتخت ۴» و «علی‌البدل» به کارگردانی سیروس مقدم؛ «کمربند‌ها را ببندیم» به کارگردانی مهدی مظلومی؛ «مسافران» به کارگردانی رامبد جوان؛ «دیوار به دیوار» و «دیوار به دیوار ۲» به کارگردانی سامان مقدم باز می‌گردد.

۲- رضا صفایی تبریزی: کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تهیه‌کننده

تاریخ فوت: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ (سکته قلبی)

رضا صفایی تبریزی متولد ۱ اردیبهشت ۱۳۱۶، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تهیه‌کننده، تدوین‌گر و بازیگر بود. او در ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ در سن ۸۱ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت. این هنرمند، کارگردانی ۵۳ فیلم سینمایی را در کارنامه خود دارد که از این نظر میان کارگردانان ایرانی رکوردشکن است.

رضا صفایی مؤسس سازمان تولید و توزیع فیلم شهر فرنگ در سال ۵۳ بود. او فعالیت در سینما را به عنوان دستیار مدیر تهیه در فیلم «دختری فریاد می‌کشد» به کارگردانی خسرو پرویزی در سال ۱۳۴۰ آغاز کرده بود و در ادامه فیلم‌های زیادی را کارگردانی کرد. کتاب «من و سینما» (سال ۱۳۸۰) نیز از او منتشر شده است. در کارنامه کاری صفایی ساخت مجموعه‌های تلویزیونی «آتیه» و «مأموریت» به چشم می‌خورد. همچنین فیلم‌هایی، چون «قیام»، «ماموریت»، «شیطان‌صفتان»، «لانه عقاب‌ها» و … را کارگردانی یا تهیه کرده است.

۳- حسین محب اهری: بازیگر پیشکسوت تئاتر سینما و تلویزیون

تاریخ فوت: ۲۶ دی ۱۳۹۷ (وخامت حال ناشی از بازگشت سرطان)

حسین محب اهری بازیگر پیشکسوت تئاتر سینما و تلویزیون، حوالی ساعت ۲ بامداد روز چهارشنبه (۲۶ دی) ماه بر اثر ایست قلبی، علیرغم تلاش پزشکان دار فانی را وداع گفت.

حسین محب‌اهری متولد سال ۱۳۳۰ در تهران و فارغ‌التحصیل رشته ادبیات فارسی از مدرسهٔ عالی ادبیات و زبان‌های خارجی بود. از سال ۱۳۵۰ به عکاسی تجربی و بازی در تئاتر پرداخت؛ در سال ۱۳۵۴ یک دوره آموزش بازیگری را در کارگاه نمایش زیر نظر آربی اوانسیان گذراند و با ایفای نقش کوچکی در فیلم «رابطه» به کارگردانی پوران درخشنده وارد سینما شد.

آن مرحوم، طی این سال‌ها در فیلم‌های زیادی به ایفای نقش پرداخته که از آن جمله می‌توان به «محموله»، «سفر جادویی»، «دو فیلم با یک بلیت»، «همسر»، «من زمین را دوست دارم»، «روز فرشته»، «روز واقعه»، «کاکادو»، «وقتی همه خوابیم»، «خوابم می‌آد»، «فرزند چهارم»، «ساکن طبقه وسط»، «قشنگ و فرنگ»، «سه بیگانه» و… اشاره کرد.

۴- پیام صابری: گریمور سینما

تاریخ فوت: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ (ایست قلبی)

پیام صابری گریمور و همسر زیبا بروفه حوالی ساعت ۱۴ روز ۱۸ آذر ماه بر اثر ایست قلبی درگذشت. پیام صابری قبلا هیچ سابقه بیماری قلبی نداشته و به طور ناگهانی در خانه دچار نفس تنگی می‌شود و به اصرار زیبا بروفه به بیمارستان می‌رود، اما در بیمارستان فوت می‌کند.

او متولد ۱۳۵۲ تهران بود. وی در سریال ریحانه به کارگردانی سیروس مقدم ایفای نقش نمود و چهره‌پردازی را با دستیاری در مجموعه تلویزیونی امام علی با همکاری داوود میرباقری و بازیگری در «خانه شلوغ» به کارگردانی علی شوقیان در سال ۱۳۷۳ به صورت جدی آغاز کرد و بعد از آن در فیلم شب روباه به کارگردانی همایون اسعدیان ظاهر شد. آخرین کار او کارگردانی سریال «کوله پشتی» برای شبکه زاگرس بود.

۵- سعید کنگرانی: بازیگر قدیمی سینما

تاریخ فوت: ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ (سکته قلبی)

سعید کنگرانی بازیگر قدیمی سینمای ایران در روز ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ در سن ۶۴ سالگی بر اثر سکته قلبی از دنیا رفت. کنگرانی در سال ۱۳۳۳ متولد شده بود و در سال ۱۳۶۷ ایران را ترک کرد و به مدت ۱۶ سال از ایران و بازیگری حرفه‌ای دور ماند. وی پس از بازگشت به ایران در فیلم سینمایی «ازدواج به سبک ایرانی» حسن فتحی به ایفای نقش پرداخت.

کنگرانی پیش از مرگ در تئاتری به نام «نیرنگ اورنگ» در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه رفت. پیمان جعفری یکی از فعالان عرصه‌ی سینما نیز گفته بود که قرار بوده در «رقص روی شیشه» مهدی گلستانه در شبکه نمایش خانگی جلوی دوربین برود. «رضا موتوری»، «خواب نامه رحمان سرایدار»، «دایره مینا»، «دایی جان ناپلئون»، «پرواز در قفس»، «فصل خون»، «گرداب» و… از جمله فیلم‌هایش است.

۶- احترام السادات حبیبیان: بازیگر

تاریخ فوت: ۱۹ آبان ۱۳۹۷ (کهولت سن)

احترام‌السادات حبیبیان مدت‌ها به دلیل بیماری در بیمارستان قائم کرج بستری بود و علی‌رغم تلاش‌های ۱۵ روزه پزشکان در تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۹۷ به دلیل کهولت سن درگذشت.

احترام السادات حبیبیان در هفت فیلم سینمایی همچون مصائب شیرین، بچه‌های بد، هوو، مرحم و کلاس هنرپیشگی ایفای نقش کرده است. او برای بازی در فیلم مصائب شیرین برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن در هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.

۷- یدالله صمدی: کارگردان سینما و تلویزیون

تاریخ فوت: ۳ مهر ۱۳۹۷ (پیوند کبد)

یدالله صمدی کارگردان سینما و تلویزیون در سن ۶۶ سالگی دارفانی را وداع گفت. این کارگردان که مدتی قبل برای پیوند کبد در بیمارستان بستری شده بود، روز سوم مهر ماه ۱۳۹۷ درگذشت.

یدالله صمدی متولد سال ۱۳۳۱ در شهر مراغه بود. شروع فعالیت این کارگردان در سینما با دستیاری نصرت‌الله کریمی در فیلم «تخت خواب سه نفره» بود و بعد‌ها با این کارگردان در فیلم «خانه خراب» نیز همکاری کرد. او در فیلم‌های «دست شیطان» حسین زندباف و «دادشاه» حبیب کاوش دستیار کارگردان بود و در سال ۱۳۶۳ اولین فیلمش را با نام «مردی که زیاد می‌دانست» ساخت. اتوبوس، ایستگاه، ساوالان، آپارتمان شماره ۱۳، دو نفر و نصفی، دمرل، معجزه خنده، سارای، بانوی من، شهرآشوب از دیگر فیلم‌های او هستند و آخرین فیلمش در سینما هم با نام «پدر آن دیگری» در سال ۹۳ ساخته شد. او همچنین کارگردانی دو سریال «شوق پرواز» و «هفت سین» را بر عهده داشته است.

۸- مهدی آرین‌نژاد: دوبلور پیشکسوت

تاریخ فوت: ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ (ایست قلبی)

مهدی آرین‌نژاد، دوبلور پیشکسوت پس از سال‌ها مبارزه با بیماری ظهر روز جمعه ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ درگذشت. مهدی آرین نژاد متولد سال ۱۳۱۸ بود و فعالیت حرفه‌ای در دوبلاژ را از سال ۱۳۴۱ آغاز کرد. او در آثاری، چون لوک خوش شانس (یکی از برادرها)، مورچه و مورچه‌خوار (مورچه‌خوار)، بازرس (گروهبان دودو)، رابین هود (پدر تاک)، چوبین (برونکا) و مجموعه‌های دایی جان ناپلئون (شمس علی میرزا) و هزاردستان صداپیشگی کرده‌است.

۹- عطاالله صفرپور: هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون

تاریخ فوت: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ (بیماری ریوی)

عطا الله صفرپور هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون و استان گلستان ۱۰ شهریور ماه ۹۷ از دنیا رفت. صفر پور که از چندی پیش به علت بیماری ریوی در بیمارستان بستری بود، ۱۰ شهریور ماه از دنیا رفت. وی در سال ۱۳۲۴ در شهر گرگان متولد شد و از سال ۱۳۳۲ با اجرای نمایش سرباز عیالوار وارد عرصه بازیگری تئاتر شد. صفر پور از سال ۱۳۴۶ به عنوان بازیگر وارد رادیو گرگان شد و سپس به عنوان نویسنده و کارگردان هم فعالیت کرد.

از فعالیت‌های وی می‌توان به ساخت بیش از ۵۰ میان پرده تلویزیونی آموزشی، ترویجی، کشاورزی و بیش از ۳۰ میان پرده اجتماعی و ساخت دو فیلم بلند تلویزیونی اشاره کرد. صفر پور بازی در فیلم‌های «ابروآفتاب»، «دختری به نام تندر»، «رسم عاشقی» و «شمشادخان»، سریال «پایتخت ۴» و «گلشیفته» را در کارنامه خود دارد.

۱۰- ضیاءالدین دری کارگردان سینما و تلویزیون

تاریخ فوت: ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ (عوارض عفونی بعد از جراحی پیوند کبد)

ضیاءالدین دری، کارگردان سینما و تلویزیون، به دلیل عوارض عفونی بعد از جراحی پیوند کبد پیش از ظهر روز ۲۶ مرداد ماه درگذشت. سید ضیاءالدین دری متولد سال ۱۳۳۲ در تهران بود؛ او در رشته علوم سیاسی و تحلیل فیلم در نیو انگلند کالج انگلستان تحصیلات خود را ناتمام گذاشته است. وی شروع فعالیت خود در سینما را با دستیاری کارگردان فیلم «گرداب» به کارگردانی حسین دوانی در سال ۶۱ شروع کرد.

او فیلم‌های «دیدار در غبار»، «باد و شقایق»، «صاعقه»، «لژیون»، «در سرزمینی دیگر»، «سینما سینماست» را در کارنامه هنری خود داشت. آخرین پروژه سید ضیاءالدین دری، «کلاه پهلوی» بود که سال ۹۱ و ۹۲ از شبکه اول پخش شد. این کارگردان همچنین ساخت سریال تاریخی کیف انگلیسی را با بازی لیلا حاتمی و علی مصفا در کارنامه هنری‌اش داشت، همچنین یکی از کارگردانان سریال «کمند خاطرات» در سال ۱۳۶۹ بود. «سردار سنجرخان» تازه‌ترین پروژه ضیاءالدین دری بود که توسط خود وی به نگارش درآمده و قرار بود ساخته شود. دری عضو شورای پروانه ساخت و نمایش سازمان سینمایی وزارت ارشاد بود.

۱۱- عزت الله انتظامی: بازیگر پیشکسوت سینما

تاریخ فوت: ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ (کهولت سن)

عزت الله انتظامی بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر صبح روز ۲۶ مرداد ماه در بیمارستان باهنر تهران درگذشت. عزت‌الله انتظامی معروف به «آقای بازیگر» طی چند سال اخیر خانه نشین شده بود و ساعت ۴ صبح اواخر مرداد ماه از دنیا رفت. عزت‌الله انتظامی سال ۹۳ در سالروز تولدش اظهار امیدواری کرد همه سلامت باشند و او هم کمردردش بهبود پیدا کند. عزت‌الله انتظامی متولد ۳۰ خرداد ۱۳۰۳ در تهران فارغ‌التحصیل دانشکده هنر‌های زیبای تهران که در سال ۱۳۳۲ به آلمان غربی رفت و در مدرسه شبانه تئاتر و سینما به نام «فولکس هوخ شوله» در «هانوفر» تحصیل کرد و در سال ۱۳۳۷ به ایران بازگشت.

از فیلم‌های سینمایی این بازیگر که در این لینک تمام فعالیت‌هایش قابل مشاهده است می‌توان به «آقای هالو»، «پستچی»، «گاو»، «ستارخان»، «صادق کرده»، «حاجی واشنگتن»، «گراند سینما»، «هامون»، «ناصرالدین شاه آکتور سینما»، «روز واقعه»، «خانه‌ای روی آب»، «دیوانه از قفس پرید»، «گاو خونی»، «مینای شهر خاموش»، «آتش سبز»، «راه آبی ابریشم» و «چهل‌سالگی» اشاره کرد.

۱۲- ناصر ملک مطیعی: بازیگر قدیمی

تاریخ فوت: ۵ خرداد ۱۳۹۷ (نارسایی کلیه و تنگی نفس)

ناصر ملک مطیعی بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در خرداد ماه ۱۳۹۷ پس از مدت‌ها تحمل رنج بیماری در هشتاد و هشت سالگی دارفانی را وداع گفت. ناصر ملک‌مطیعی متولد ۱۳۰۹ در خیابان بهارستان تهران بود. او دیپلم رشتهٔ تربیت بدنی از دانش‌سرای عالی تهران را داشت و قبل از اینکه به سینما راه پیدا کند، معلم ورزش دبستان‌های تهران بود. ملک مطیعی پس از ورود به سینما در سال ۱۳۲۸ و کسب محبوبیت، به فعالیت در تئاتر (از ۱۳۳۵) و دوبلهٔ فیلم (۱۳۳۸) نیز پرداخت.

او ۹۹ فیلم سینمایی را در کارنامه کاری خود داشت که ۹۷ فیلم قبل از انقلاب ساخته شده بود. ملک مطیعی، دوران پس از انقلاب را دوران سختی توصیف کرده‌است، زیرا دچار انزوا و تنهایی و از طرفی، عشق و علاقه مفرطی که به فیلم و سینما داشت، قابل تحقق نبود و امکان کار هنری برای او مهیا نبود. پس از مدتی، به دعوت عوامل تولید «برزخی‌ها» محصول سال ۱۳۶۲، نقش مثبت و کوتاهی را بازی می‌کند. دومین فیلمی که پس از انقلاب با بازی او به روی پرده نقره‌ای رفت، «نقش نگار» نام داشت که در سال ۹۲ به کارگردانی علی عطشانی اکران شد.

 

منبع : وب‌سایت روزیاتو

برچسب ها: حسین محب اهری، خشایار الوند، بازیگران فوت شده در سال 97، پیکسوتان سینمای ایران، عزت اله انتظامی، ناصرملک مطیعی تعداد بازديد: 578 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز