Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 04:18

17
مرداد
برای مرد همیشه گرفتار طنزهای تلویزیونی

برای مرد همیشه گرفتار طنزهای تلویزیونی

اگر برای لحظه‌ای هم که شده چشمانتان را ببندید و «هاشم آقا» ی «متهم گریخت»، رییس نظمیه «کلاه پهلوی» و البته میانسالی و پیری «شهریار» را به‌خاطر بیاورید.

تحریریه زندگی آنلاین - مرور نقش‌های سیروس گرجستانی در سریال‌ها : اگر برای لحظه‌ای هم که شده چشمانتان را ببندید و «هاشم آقا» ی «متهم گریخت»، رییس نظمیه «کلاه پهلوی» و البته میانسالی و پیری «شهریار» را به‌خاطر بیاورید، قطعا بر این ادعا صحه می‌گذارید که سیروس گرجستانی - مرد همیشه گرفتار سریال‌های طنز - در ایفای نقش‌های متنوعی در تلویزیون کوشا بوده و مقابل دوربین ظاهر شده است.

روز پنجشنبه 12 تیر خبر درگذشت ناگهانی این بازیگر در سن ۷۶ سالگی و بر اثر سکته قلبی منتشر شد؛ خبری که در ادامه درگذشت زنده‌یاد محمدعلی کشاورز بار دیگر اهالی سینما و تلویزیون و دوست‌داران فرهنگ و هنر را داغدار از دست دادن هنرمند پیشکسوتی دیگر کرد. سیروس گرجستانی با نام اصلی علی اکبر محمودزاده گرجستانی متولد ۱۳۲۳ در بندر انزلی و بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر است.

او دارای مدرک درجه ۲ هنری از وزارت فرهنگ و هنر و دارای چهار دختر و یک پسر است. گرجستانی فعالیت در تئاتر را در سال ۱۳۴۹ و فعالیت در تلویزیون را در سال ۱۳۵۸ شروع کرد و پس از آن به استخدام وزارت فرهنگ و هنر سابق و ارشاد کنونی درآمد. گرجستانی همچنین در عرصه ورزش هم فعالیت داشت و به مدت ۱۰ الی ۱۲ سال در تیم فوتبال شاهین بود.

سیروس گرجستانی با رفتنش، پرونده ایفای نقش‌های متنوع در تلویزیون را بست. همین اواخر بود که شبکه آی‌فیلم با پخش سریال «متهم گریخت» یاد و خاطره هنرنمایی‌هایش در سریال‌های تلویزیونی و خصوصا کارهای کمدی را دوباره زنده کرد. آغاز فعالیت گرجستانی مانند بسیاری از بازیگران هم دهه‌ی خودش به تئاتر برمی‌گردد؛ اواخر دهه ۴۰. پس از آن بود که هفت سال بعد وارد تلویزیون شد و در ادامه با تله‌تئاتری از هادی مرزبان خود را در قاب جادو تثبیت کرد.

 

بیشتر بخوانید:

چرا سیروس گرجستانی حاضر نشد به «خندوانه» برود

 

گرجستانی در بسیاری از سریال‌های طنز بازی کرد

گرجستانی در بسیاری از سریال‌های طنز دهه ۸۰ و ۹۰ بازی کرده است و به نوعی می‌توان او را مرد همیشه گرفتار مجموعه‌های تلویزیونی نامید. دردسرهای او و خانواده‌اش در سریال‌های تلویزیونی، طنز تلخی را به همراه داشت که مخاطب تلویزیونی را به شدت درگیر می‌کرد و البته بیینده آیینه‌ای از مشکلات اجتماعی خود و دیگران را در او می‌دید. سریال‌هایی چون «متهم گریخت»، «روزگار خوش حبیب آقا»، «زن بابا»، «دنگ و فنگ روزگار»، «خوش‌نشین‌ها» و البته «سه دونگ سه دونگ» نمونه‌هایی از این دست کارهای این بازیگر هستند. با این حال بی‌انصافی است اگر گرجستانی را صرفا بازیگر سریال‌های طنز بنامیم. نقش ماندگار او در سریال «شهریار» کمال تبریزی (سال ۸۴) و همچنین ایفای نقشش در مجموعه تاریخی «کلاه پهلوی» مرحوم ضیاءالدین دری نمونه‌هایی از نقش‌های جدی این بازیگر در قاب جادوست که اتفاقا به‌خوبی هم از پس انجامشان برآمد. خودش در این زمینه گفته بود: «به یک بازیگر نقش‌های متفاوتی محول می‌شود و او موظف به ایفای آن‌هاست؛ ضمن این که بدم نمی‌آید نقش‌های متفاوتی را بازی کنم اما به شرط آن که این نقش‌ها به من پیشنهاد شود.» و البته اضافه کرده بود: «اگر مدت زمانی به بازیگر بی‌کاری بخورد، مجبور است نقش‌هایی که چندان مطلوبش نیست را هم بازی کند؛ چرا که حرفه ما بازیگری است و زندگی‌مان از این راه تامین می‌شود.» ایفای نقش گرجستانی در «کلاه پهلوی»، بعد از «کیف انگلیسی»، دیگر ساخته موفق دری اتفاق افتاد. او در این سریال، نقش «یاور نیکوکار» رییس نظمیه را بازی کرد که اتفاقا در همان سال (اردیبهشت ۹۲) سر صحنه این سریال دچار سانحه شد؛ از اسبی که سوار بر آن بود، سقوط کرد و از ناحیه‌ی سر دچار شکستگی شد. با این حال دیری نپایید که خبر بازگشتش به صحنه در رسانه‌ها منتشر شد.

 

«شاهرگ» آخرین سریالی که از گرجستانی پخش می‌شود

او زمانی مقابل دوربین «کلاه پهلوی» قرار گرفت که بازی در سریال «شهریار» کمال تبریزی را تازه تمام کرده بود. گرجستانی درباره درباره ایفای نقش در مجموعه کمال تبریزی گفته بود، «خیلی تلاش کردم تا بتوانم نقش استاد شهریار را از ۴۸ سالگی به بعد به‌خوبی و به نحوی که کارگردان راضی باشد، بازی کنم.» او در پاسخ به این پرسش که برای ایفای نقش «استاد شهریار» از چه منابعی بهره برده هم چنین اظهار کرده بود: «چهار نوار از صحبت‌ها و نظرات استاد شهریار برای من تهیه شده و من آن‌ها را بارها گوش کردم. این نوارها خیلی به بازی من کمک کرد.»«شاهرگ» آخرین سریالی که از او در شبکه دو پخش می‌شود هم موضوعی کاملا جدی دارد که موضوعی امنیتی در سال‌های پس از انقلاب را روایت می‌کند. از دیگر سریال‌های ماندگار سیروس گرجستانی می‌توان به مجموعه‌های همسران (بازیگر مهمان)، امام علی (ع)، کاکتوس (سری اول) و ولایت عشق اشاره کرد.

 

بیشتر بخوانید:

بیوگرافی و کارنامه هنری سیروس گرجستانی + عکس

 

 

هنرمندی دور از حاشیه‌ها

ایرج راد کارگردان و بازیگر تئاتر که زنده یاد گرجستانی در نمایش «دکتر کنوک» به کارگردانی وی به ایفای نقش پرداخته بود، درباره تجربه دوستی و همکاری خود با گرجستانی گفت: برای من شنیدن خبر درگذشت سیروس گرجستانی خیلی دردناک بود. ما پیش از شیوع ویروس کرونا در سفری با هم بودیم و با هم قرار گذاشتیم تا بیشتر همدیگر را ببینیم. وی ادامه داد: سیروس انسان بسیار شریف، فوق‌العاده و زحمتکشی بود. وی با اتکا به خود و زحماتی که کشید، بدون حمایت از سوی دیگران به جایگاه قابل قبولی در عرصه بازیگری دست پیدا کرد. سیروس سب و شیوه بازیگری خاص خود را داشت. راد یادآور شد: سال‌های سال در اداره تئاتر در کنار هم بودیم. او به عنوان یک دوست و یاور سعی می‌کرد از همه حمایت کند و کمتر با دیگران اختلاف پیدا می‌کرد. بسیار دقیق و با نظم بود و کار تئاتر و بازیگری برایش بسیار ارزشمند بود. سیروس برای بازیگری از خیلی چیزها دست کشید تا بتواند در این عرصه تأثیرگذار باشد. کارگردان نمایش «دکتر کنوک» با بیان اینکه برایم عجیب بود که سیروس گرجستانی بر اثر سکته قلبی درگذشت، توضیح داد: سیروس برای اینکه خود را در فرم بازیگری حفظ کند تمرین‌ها مدام بازیگری را انجام می‌داد و به همین خاطر شرایط مطلوب جسمانی داشت. سیروس گرجستانی در نمایش «دکتر کنوک» حضور فوق‌العاده‌ای داشت که از خاطر من و بسیاری که نقش آفرینی اش را دیدند، فراموش نمی‌شود. وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: سیروس در سینما، تئاتر و تلویزیون کار کرد و برایش حاشیه‌ها مطرح نبودند. او همیشه سعی می‌کرد با تمام توانمندی‌اش و به بهترین وجه کارش را انجام دهد به همین خاطر اعتماد به نفس خاصی داشت.

 

آرزوی بغل کردن سیروس گرجستانی به دل پسرش ماند

مهران غفوریان بازیگر سینما و تلویزیون نیز اظهار کرد: پسر سیروس گرجستانی می‌گفت شب قبل از فوت پدرم می‌خواستم او را بغل کنم، اجازه ندادند و گفتند باید جواب تست کرونا بیاید و ببینیم که تست کرونا مثبت یا منفی است. در راه خانه بودم که گفتند تست کرونای پدر منفی است. پسر آقای گرجستانی گریه می‌کرد و می‌گفت ‌ای کاش زودتر گفته بودند و من پدرم را بغل کرده بودم. این بازیگر افزود: سیاوش گرجستانی می‌گفت صبح در راه بیمارستان برایش پیام تسلیت می‌فرستادند. هنوز خبر فوت را نشنیده بود. وقتی به بیمارستان رسیده با دکتر صحبت کرده و دکتر گفته که متاسفانه آقای گرجستانی از دنیا رفته است. غفوریان با اشاره به خاطره‌ای از سیروس گرجستانی گفت: افتخار این را داشتم که در بسیاری از کار‌ها با او همکار بودم. از جمله فیلم «ناردون» آقای حسن پور و سریال «زن بابا» که یکی از کار‌های خاطره انگیز من با آقای گرجستانی بود.

برچسب ها: بازیگر سینما و تلویزیون، سیروس گرجستانی، بیوگرافی سیروس گرجستانی، عکس سیروس گرجستانی تعداد بازديد: 329 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز