Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 20:12

19
آذر
سوهان کنجدی ؛ یک شیرینی قدیمی با خاصیت فراوان

سوهان کنجدی ؛ یک شیرینی قدیمی با خاصیت فراوان

سوهان کنجدی یکی از شیرینی‌های قدیمی ایرانی است. سوهان را به آسانی می‌توان تهیه کرد، اما نکاتی ظریف را در هنگام درست کردن آن باید مدنظر قرار دهید تا نتیجه کار مطلوب باشد.

سوهان کنجدی یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ما ایرانیان است. این نوع سوهان را می‌توان به راحتی در منزل تهیه کرد، تنها چیزی که به آن احتیاج دارید کمی حوصله است. شیرینی‌های سنتی همواره طعم دلچسب‌تری دارند، زیرا ریشه در تاریخ ما داشته و خاطرات بسیاری را زنده می‌کنند، بنابراین چه چیزی بهتر از این که انواع این شیرینی‌ها مانند سوهان، باسلوق و پولکی را تهیه کنیم و در کنار دوستان و عزیزانمان از آن لذت ببریم.

به منظور تهیه یک پیش دستی از این شیرینی لذیذ، به ۳۰ الی ۴۰ دقیقه زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز است.

مواد لازم :

شکر      یک سوم لیوان

کنجد      نصف لیوان

کره        یک چهارم قاشق غذاخوری

وانیل یا زعفران     به میزان دلخواه

نکته: در صورت تمایل می‌توانید زعفران یا وانیل را حذف کنید، زیرا در دستور سنتی تهیه سوهان این مواد وجود ندارد. البته وجود آن‌ها به خوش طعم شدن این شیرینی کمک خواهد کرد. در صورت استفاده از زعفران آن را پودر کنید، نیاز به دم کردن زعفران نیست.

طرز تهیه سوهان کنجدی :

ابتدا شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید. ترجیحا از ظروف نچسب استفاده نمایید.

زمانی که شکر تغییر رنگ داد، چند دفعه آن را بهم بزنید.

اجازه دهید تا شکر آب شود و حالت کاراملی پیدا کند. رنگ شکر باید قهوه‌ای شود، اما نسوزد.

اگر از کنجد بود داده استفاده نمی‌کنید، باید آن را از قبل تمیز کنید، بشویید و خامی آن را بگیرد. بو دادن کنجد بسیار ساده است، کافی است آن را در ماهیتابه ریخته روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا خامی آن از بین برود.

زمانی که شکر حالت کاراملی پیدا کرده، کنجد را اضافه کنید.

کره را بلافاصله بیفزایید و پس از آن زعفران پودر شده تا مقداری بسیار کمی وانیل اضافه کنید.

سوهان را بهم بزنید تا کنجد و شکر کاملا مخلوط شده و شکر باز شود.

اکنون سوهان آماده است و باید تا سرد نشده آن را پهن کنید. برای این منظور به دو شیوه می‌توانید عمل کنید، یک سینی را چرب کنید و با قاشق به صورت سکه‌ای سوهان را روی آن بریزید. به علاوه می‌توانید تمام مایه سوهان را روی یک کاغذ آلومینیوم چرب شده بریزید و با گوشتکوبی که آن را چرب کرده‌اید، روی آن بکوبید تا باز شود، سپس با یک چاقو آن را به شکل‌های مختلف برش بزنید.

سوهان را به حال خود رها کنید تا خنک و سفت شود، آنگاه از سینی یا کاغذ آلومینیوم جدا کنید و در ظرف مناسب برای سرو قرار دهید.

به همین سادگی می‌توانید این سوهان را تهیه کنید و از میل کردن آن لذت ببرید.

 چند نکته:

همیشه باید میزان کنجد بیشتر از شکر باشد.

حتما باید شکر حالت کاراملی پیدا کند و پس از آن کنجد را اضافه کنید.

برای آب شدن شکر، نیازی به اضافه کردن آب نخواهد بود.

بلافاصله پس از آنکه مایه سوهان را از روی حرارت برداشتید باید آن را به یکی از شیوه‌های یاد شده در سینی بریزید، در غیر اینصورت سفت می‌شود و پهن نخواهد شد.

این شیرینی به عنوان عصرانه همراه با چایی یا برای پذیرایی از میهمان استفاده می‌شود. به یاد داشته باشید که سوهان کنجدی حاوی مقادیر زیادی شکر است که چندان برای سلامتی مفید نیست، بنابراین در میل کردن این شیرینی سنتی افراط نکنید.

اگرچه شکر موجود در سوهان چندان برای سلامتی مفید نیست، اما در کنار این مضرات، خواص این نوع سوهان به دلیل وجود کنجد در آن چندان کم نیست. خواص کنجد بسیار هستند که از آن جمله می‌توان به رفع خستگی، بهبود سوخت و ساز بدن، کاهش فشار خون، ضد التهاب بودن، کمک به درمان کم خونی، پیشگیری از آلزایمر و کاهش اضطراب اشاره کرد. علاوه بر این، کنجد حاوی مقادیری از کلسیم، روی و ویتامین E  است. بنابراین اگرچه شکر موجود در سوهان چندان مفید نیست، اما این خوراکی به دلیل وجود کنجد فراوان، خواص قابل توجهی دارد.

برچسب ها: انواع کیک، شیرینی پزی، سوهان عسلی، زندگی آنلاین، شیرینی های سنتی، قنادی، کنجد عسلی، طرز تهیه سوهان عسلی تعداد بازديد: 1489 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز