فارغ از مواد استفاده شده در پخت آن اغلب مدور و با قطر کمتر از 40 سانتیمتر و به رنگ قهوه ای تیره است.تفاوت اصلی نان شیرمال با فتیر در هر شهرستان استفاده از شیر در تهیه خمیر آن بجای آب است. از همین روی بدان نانی گفته می شود که با شیر مالش داده شده باشد.از نان شیرمال به عنوان سوغات بسیاری از شهرهای ایران یاد می شود.
مواد لازم :
تخم مرغ 2 عدد
شکر 1/4 لیوان
ماست 1 لیوان
جوش شیرین 1/4 قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
آرد به حدی که خمیر به دست نچسبد
وانیل به مقدار لازم
روغن 4/3 لیوان
طرز تهیه :
شکر را همراه با تخم مرغ و وانیل با همزن می زنیم تا کاملاً مخلوط شود.
روغن را اضافه کرده دوباره هم می زنیم.
ماست و بکینگ پودر و جوش شیرین را اضافه کرده آرد را کم کم می ریزیم و با دست مخلوط می کنیم تا خمیر درست شود.
آرد را درحدی می ریزیم که خمیر به دست نچسبد.
این خمیر را در ظرفی قرار داده و روی آن را نایلون کشیده و ميگذاريم تا حجمش دوبرابر شود.
سپس از خمیر گلوله برداشته روی میز آرد پاشیده و به شکل بیضی پهن می کنیم.
با وردنه به ضخامت نیم سانت در سینی چرب شده قرار می دهیم
رویش را زرده تخم مرغ همراه با کمی زعفران می مالیم و کنجد مي پاشيم و در فر با حرارت 350 درجه فارنهایت به مدت نیم ساعت قرار می دهیم تا سطح نان طلایی شود.