مواد لازم:
زرشک نصف پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
شکر نصف پیمانه
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
روغن مایع نصف پیمانه
شیر یک سوم پیمانه
آرد یک پیمانه
بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
*زرشک را روی پارچه یا دستمال کاغذی پهن کنید تا رطوبت اضافیاش خشک شود،.
*سپس تخم مرغ، شکر و وانیل را پنج دقیقه با همزن بزنید. روغن مایع را اضافه و یک دقیقه بزنید. سپس شیر را اضافه و با همزن دستی ویسک کنید.
*آرد و بیکینگ پودر را باهم مخلوط کنید(ویسک کنید) و در دو مرحله روی مواد الک کنید و با همزن دستی ویسک کنید. دقت کنید که بعد از اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر نباید مواد را زیاد هم بزنید چون پف کیک میخوابد، خیلی کم در حد مخلوط شدن مواد کافی است.
*حالا یک قاشق آرد در یک کاسه بریزید و زرشکها را اضافه و به آرامی مخلوط کنید. سپس در یک صافی بریزید و اضافی آرد را بتکانید.
*سپس به مواد اضافه کنید و خیلی کم و آرام با لیسک فولد کنید و در قالب بریزید.
*بعد درون فر که از یک ربع قبل با دمای ۱۸۰ درجه روشن کرده اید بگذارید تا زمانی که خلال دندان تمیز از کیک خارج شود.
*بعد از حدود 30 دقیقه پخت، چک کنید.
نکته:
ترشی این کیک کمتر از کیک آلبالو است ولی میتوانید یک قاشق غذاخوری به اندازه، شکر اضافه کنید.
هر موقع خواستید از زرشک تازه استفاده کنید، حتماً اول آن را بشویید و بعد دون کنید.
میتوانید مقدار زرشک را کمتر کنید.
کف و دیواره قالب را با روغن جداکننده بزنید تا کیک به قالب نچسبد.
اگر خواستید این کیک را بدون فر درست کنید همین دستور را دقیق اجرا کنید فقط در مرحله آخر داخل تابه یا قابلمه بریزید و در آن را دمکنی و زیر آن شعله پخش کن بگذارید و صبر کنید تا با حرارت کم بپزد. فقط حرارت خیلی کم نباشد چون کیک نمیپزد، همینطور دقت کنید سایز قابلمه مناسب باشد تا ارتفاع کیک زیاد نشود چون اگر کیک قطور باشد ممکن است دیر بپزد و پف کیک بخوابد.