کیکهایی مثل کیک پرتقالی خیس نیز طرفداران مخصوص به خودشان را دارند. شاید امروزه در بیشتر خانهها فر و یا ماکرویو وجود داشته باشد، ولی شاید بعضیها نمیخواهند از آن استفاده کنند و یا آنها را ندارند. برای تهیه این کیک شما به یک قابلمهای احتیاج دارید که بتوانید قالب خود را در آن بدون هیچ مشکلی جای دهید. برای این کیک میتوانید از قالبهای سیلیکونی و یا روی استفاده کنید.
همچنین در ابتدای کار میتوانید از قابلمهای استفاده کنید که جنسش روی باشد و بعد از اینکه به پخت این جور کیک مهارت پیدا کردید از هر قابلمهای میتوانید استفاده کنید. شاید بعضیها فکر کنند که پخت کیک به این صورت خیلی خوب از آب درنیاید، ولی اشتباه میکنند، شما با رعایت نکات و طرز پخت آن میتوانید یک کیک عالی و خوشمزه را درست کنید.
مواد لازم:
آرد: ۲ پیمانه
شکر: ۱ پیمانه پُر
تخم مرغ: ۳ عدد
آب پرتقال طبیعی: کمتر از ۱ لیوان
روغن مایع: نصف پیمانه
بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
وانیل: به مقدار لازم
پوست پرتقال رنده شده: ۱ قاشق غذاخوری
مراحل پخت کیک:
۱. تخم مرغ و شکر و وانیل را با دور متوسط هم زن میزنیم حدود ۵ دقیقه تا کاملا روشن و کشدار شود. آب پرتقال که بهتر است سرد نباشد را داخل کیک بریزید. روغن هم به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید. آرد و بکینگ پودر را الک کرده و کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا آرد در کیک گلوله نشده و یکدست شود.
۲. پوست پرتقال رنده شده را هم اضافه کنید. مراقب باشید فقط پوستش را رنده کنید اگر قسمت سفیدش را رنده کنید کیک شما تلخ میشود.
۳. کف قالب را با قلمو چرب کنید و مواد کیک را داخلش بریزید و بگذارید روی پایه فلزی. دم کنی یا پارچه را گذاشته و سپس در قابلمه را بگذارید.
۴. با دمای متوسط حدود یک ساعت زمان میخواهد تا کیک بپزد. در قابلمه را تا نیم ساعت به هیچ عنوان باز نکنید. بعد از این مدت با خلال یا چنگال کیک را تست کنید اگه نچسبید کیک شما آماده هست.
۵. داخل فر هم بخواهید بگذارید با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است. این زمان بستگی به دمای فر دارد و ممکن است متغیر باشد.
تهیه سس پرتقال:
۱. یک لیوان آب پرتقال را با یک قاشق غذاخوری شکر (اگه پرتقال ترش بود دو قاشق شکر بریزید) و یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت روی حرارت بگذارید.
۲. کمی که غلیظ شد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
۳. کیک که خنک شد برش بزنید یا با سیخ چوبی چند تا حفره ایجاد کنید و سس را روی آن بریزید. نیم ساعت زمان دهید تا سس به خورد کیک برود و در نهایت کیک شما آمادهی سرو است.
نکات:
برای اینکه کیک به خوبی پخته شود و روی آن نیز طلایی شود باید درب قابلمه را حدود ۱۵ دقیقه بگذارید تا گرم شود. اگر مواد کیک را به صورت مستقیم داخل قابلمه بریزید باعث سوختن کیک میشود و یا اگر قالب را مستقیم داخل قابلمه بگذارید این اتفاق نیز میافتد، در نتیجه برای جلوگیری از این کار میتوانید از یک شی نسوز یا فلزی در قابلمه استفاده کنید. این کار باعث میشود قالب مستقیم بر روی قابلمه قرار نگیرد و کیک به خوبی پخته شود. سپس میتوانید قالب را درون قابلمه و بر روی شی نسوز بگذارید و درب آن را با دم کنی پارچهای پوشش دهید. با انجام تمام این کارها شما به راحتی میتوانید این کیک را تهیه کنید و به عنوان یک دسر و یا میان وعده از آن استفاده کنید.