مواد لازم
تل کادایف...................250 گرم
کره................4 قاشق سوپخوری
شکر..................5 قاشق سوپخوری
گردوی نگینی شده......................50 گرم(در صورت تمایل)
بیشتربخوانید:
فرنی با طعم نارگیل
مواد لازم برای فرنی:
آرد......................دو قاشق سوپخوری
نشاسته ذرت(سفیدرنگ)....................4 قاشق سوپخوری
شکر..................یکدوم پیمانه
پودر هل.........................یک قاشق چایخوری(در صورت تمایل)
خامهی صبحانه.......................200 گرم
تخممرغ...................یک عدد
شیر...................سه و یکدوم پیمانه
گلاب........................یکدوم پیمانه
بیشتربخوانید:
طرز تهیه فرنی رژیمی برای ماه رمضان
روشتهیه
رشتههای کادایف را حدود یک تا دو ساعت در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند، سپس آنها را با دست کمی خرد کنید تا به صورت رشتههای کوتاه حدود سه تا 4 سانتیمتری درآید(گذاشتن رشتهها در فریزر باعث میشود که رشتهها به راحتی خرد شوند، ولی اگر عجله دارید میتوانید رشتهها را با قیچی نیز خرد کنید). کره را در تابه یا قابلمه مناسبی داغ کرده و رشتهها و شکر را به آن اضافه نموده و روی حرارت خیلی ملایم در حال همزدن مداوم سرخ کنید تا ترد و طلایی شوند. مراقب باشید تا نسوزند. رشتهها را به آرامی هم بزنید تا خرد و پودر نشوند. رشتههای طلایی شده را از روی حرارت برداشته و در ظرف دیگری بریزید تا حرارت تابه باعث سوختن آنها نشود. نیمی از رشتهها را کف ظرف مورد نظر پخش کرده و نیمی از گردو را روی رشتهها بپاشید. ظرف مورد نظر میتواند ظرف پیرکس(در کوچکترین سایز)، ظروف سرو تکنفره و ... باشد. همچنین میتوانید برای تهیه این دسر به صورت قالبی از قالبهای بدون کف که اغلب برای تزئین سالادالویه استفاده میشوند و در شکلهای متنوع قلب، ستاره و ... در بازار هستند نیز استفاده کنید که در تصویر فوق از این روش استفاده شده است. در این روش، دیوارههای قالب را کمی چرب کرده و قالب بدون کفه را در ظرف سرو قرار دهید. نیمی از رشتههای آماده را به صورت یک لایهی یکنواخت داخل آن پخش کنید. این ظرف و بقیه رشتهها را کنار بگذارید. برای تهیه فرنی، آرد و نشاسته ذرت را در شیرجوش یا ظرف مناسبی الک کرده، شکر و پودر هل را با آنها مخلوط کنید. خامه و تخممرغ را نیز افزوده و با مفتول هم بزنید تا مواد به خورد هم برود. در آخر شیر و گلاب را نیز به تدریج به مواد اضافه کنید تا یکدست شده و گلوله نداشته باشند. ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و در حال همزدن مداوم اجازه دهید تا فرنی جوشیده و غلیظ شود. طوری که شل و آبکی نباشد. فرنی آماده را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید کاملاً از داغی بیفتد. هر از گاهی آن را هم بزنید تا رویه نبندد. فرنی تقریباً خنک شده را روی رشتههای داخل ظرف(یا قالب) ریخته و روی آن را صاف کنید. اگر از قالب بدون کفه استفاده کردهاید، موقع ریختن فرنی دقت کنید که ظرف جابجا نشود. بقیه رشتهها را روی فرنی، به صورت یک لایه پخش کرده و بقیه گردو را نیز روی آن بپاشید. فرنی را بعد از خنک شدن کامل در یخچال، سرو کنید. برای خارج کردن فرنی از قالب، دور تادور آن را با کارد تیزی از قالب جدا کرده و قالب را به صورت عمودی به بالا بکشید تا از دسر جدا شود. در صورت تمایل برای تزئین از پودر پسته و ... استفاده کنید.
منبع : شور و شیرین
بشتربخوانید:
طرز تهیه فرنی بدون شکر
طرز تهیه فرنی پرتقالی ؛ یک دسر خوشمزه برای ماه رمضان