Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 12:22

15
تیر
خاگینه خرما

خاگینه خرما

خرماها را با چنگال له کرده و سپس به همراه هل، دارچین، گردو و روغن مایع در ظرفی با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید و کنار بگذارید. برای درست‌کردن مایه خاگینه تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی، با همزن دستی کاملاً مخلوط کرده و وانیل را به آن اضافه کنید

مواد لازم

خرما ...............بدون‌هسته200 گرم

پودر هل................ یک‌دوم قاشق چای‌خوری

دارچین............... یک‌دوم قاشق چای‌خوری

گردو................. 75 گرم

مخلوط کره و روغن مایع حدود................2 قاشق سوپ‌خوری

تخم‌مرغ.............. 4 تا 5 عدد

وانیل................... یک‌هشتم قاشق چای‌خوری

ماست................... یک‌سوم پیمانه

آرد الک‌شده...................... یک‌سوم پیمانه

بیکینگ‌پودر.................... یک‌دوم قاشق چای‌خوری

نمک ..................یک‌هشتم قاشق چای‌خوری

خلال پسته و بادام...................... برای تزیین کمی

 

مواد شهد خاگینه:

شیره انگور ......................یک‌دوم پیمانه

آب ....................یک‌چهارم پیمانه

زعفران آب‌کرده ..................1 قاشق سوپ‌خوری

 بیشتربخوانید:

طرز تهیه خاگینه تبریزی

 

 

روش‌تهیه

خرماها را با چنگال له کرده و سپس به همراه هل، دارچین، گردو و روغن مایع در ظرفی با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید و کنار بگذارید. برای درست‌کردن مایه خاگینه تخم‌مرغ‌ها را در ظرفی، با همزن دستی کاملاً مخلوط کرده و وانیل را به آن اضافه کنید، سپس ماست را بیفزایید. در ظرفی آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را با هم مخلوط کرده و به این مایه اضافه کنید وخوب هم بزنید تا گلوله‌ای نداشته باشد. در خاگینه سنتی شهر زنجان گردوها را وسط خرما گذاشته و کمی با کره آن را تفت می‌دهند و سپس ادویه‌ها را به خرما اضافه می‌کنند و بعد مایه خاگینه را در ماهی‌تابه ریخته و خرماهای سرخ‌شده را روی آن می‌چینند و درِ ظرف را گذاشته و اجازه می‌دهند تا خاگینه خوب پخته شود و در آخر شهد شیره انگور را روی آن می‌ریزند. در روش دیگر کف تابه نچسب مخلوط روغن و کره بریزید، سپس خاگینه را در تابه ریخته و دو طرف آن را بپزید و بعد مخلوط خرما را روی خاگینه به صورت یکنواخت بریزید و کمی درِ ظرف را گذاشته و اجازه دهید خاگینه نرم شود تا بتوانید آن را رول کنید. بعد از رول‌کردن خاگینه شیره آماده‌شده را روی آن ریخته و با شعله ملایم اجازه دهید شیره کمی به خورد خاگینه برود. در پایان با خلال‌ها آن را تزیین نمایید.

 یشتر بخوانید:

طرز تهیه‌ی حلوای خرما مجلسی؛ با شیر و بدون شیر

 

 

 

طرز تهیه شهد خاگینه:

شیره انگور را با آب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد، سپس زعفران را به آن اضافه کنید.

 بیشتر بخوانید:

طرز تهیه لگیمات + شیرینی خوشمزه و پرطرفدار عربی

 

 

 

یادآوری

در صورت عدم تمایل به استفاده از شهد تهیه‌شده با شیره انگور می‌توان از این شهد برای خاگینه استفاده کرد: یک پیمانه آب و شکر را در قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و شکر در آب کاملاً حل شود، سپس زعفران را به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، آن را از روی حرارت بردارید.

منبع: شور و شیرین

برچسب ها: دسر، خاگینه، آموزش آشپزی، شیره انگور، طرز تهیه، شیرینی سنتی، طرز تهیه خاگینه تعداد بازديد: 216 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز