مواد لازم
خرما ...............بدونهسته200 گرم
پودر هل................ یکدوم قاشق چایخوری
دارچین............... یکدوم قاشق چایخوری
گردو................. 75 گرم
مخلوط کره و روغن مایع حدود................2 قاشق سوپخوری
تخممرغ.............. 4 تا 5 عدد
وانیل................... یکهشتم قاشق چایخوری
ماست................... یکسوم پیمانه
آرد الکشده...................... یکسوم پیمانه
بیکینگپودر.................... یکدوم قاشق چایخوری
نمک ..................یکهشتم قاشق چایخوری
خلال پسته و بادام...................... برای تزیین کمی
مواد شهد خاگینه:
شیره انگور ......................یکدوم پیمانه
آب ....................یکچهارم پیمانه
زعفران آبکرده ..................1 قاشق سوپخوری
بیشتربخوانید:
طرز تهیه خاگینه تبریزی
روشتهیه
خرماها را با چنگال له کرده و سپس به همراه هل، دارچین، گردو و روغن مایع در ظرفی با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید و کنار بگذارید. برای درستکردن مایه خاگینه تخممرغها را در ظرفی، با همزن دستی کاملاً مخلوط کرده و وانیل را به آن اضافه کنید، سپس ماست را بیفزایید. در ظرفی آرد، بیکینگپودر و نمک را با هم مخلوط کرده و به این مایه اضافه کنید وخوب هم بزنید تا گلولهای نداشته باشد. در خاگینه سنتی شهر زنجان گردوها را وسط خرما گذاشته و کمی با کره آن را تفت میدهند و سپس ادویهها را به خرما اضافه میکنند و بعد مایه خاگینه را در ماهیتابه ریخته و خرماهای سرخشده را روی آن میچینند و درِ ظرف را گذاشته و اجازه میدهند تا خاگینه خوب پخته شود و در آخر شهد شیره انگور را روی آن میریزند. در روش دیگر کف تابه نچسب مخلوط روغن و کره بریزید، سپس خاگینه را در تابه ریخته و دو طرف آن را بپزید و بعد مخلوط خرما را روی خاگینه به صورت یکنواخت بریزید و کمی درِ ظرف را گذاشته و اجازه دهید خاگینه نرم شود تا بتوانید آن را رول کنید. بعد از رولکردن خاگینه شیره آمادهشده را روی آن ریخته و با شعله ملایم اجازه دهید شیره کمی به خورد خاگینه برود. در پایان با خلالها آن را تزیین نمایید.
یشتر بخوانید:
طرز تهیهی حلوای خرما مجلسی؛ با شیر و بدون شیر
طرز تهیه شهد خاگینه:
شیره انگور را با آب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا بجوشد، سپس زعفران را به آن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه لگیمات + شیرینی خوشمزه و پرطرفدار عربی
یادآوری
در صورت عدم تمایل به استفاده از شهد تهیهشده با شیره انگور میتوان از این شهد برای خاگینه استفاده کرد: یک پیمانه آب و شکر را در قابلمهای مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و شکر در آب کاملاً حل شود، سپس زعفران را به آن اضافه کنید و پس از یکی دو جوش، آن را از روی حرارت بردارید.
منبع: شور و شیرین