آرزو گنجی :
مواد لازم برای 30 عدد
کره.................. 160 گرم
روغن مایع.................60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
ماست............. 60 میلیلیتر (یکچهارم پیمانه)
سفیدة تخممرغ.............. 45 گرم
نمک.............. 1 قاشق چایخوری سرخالی
فلفل.............. یکچهارم قاشق چایخوری
شکر.............. یکچهارم قاشق چایخوری
آرد............. 300-350 گرم
شوید تازه (خرد کرده).............. 2 قاشق سوپخوری
بیشتربخوانید:
کراکر مرغ پنیری
مواد لازم رویه
زردة تخممرغ ...............1 عدد
کنجد............ به میزان لازم
روشتهیه
کره، روغن مایع،ماست، سفیدة تخممرغ،نمک، فلفل و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و فقط در حد مخلوط شدن، با همزن برقی بزنید. آنگاه آرد را کم کم بیفزائید تا خمیر مناسبی به دست آید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده 3 دقیقه ورز دهید تا صاف و یکدست شود. سپس شوید را بیفزائید و مخلوط کنید. اکنون خمیر را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی نیم سانتیمتر باز کنید و با برشگر به قطر 4 سانتیمتر قالب بزنید و در سینی شیرینیپزی بچینید. روی خمیرها زردة تخممرغ بمالید و کنجد بپاشید. حالا کراکرها را به مدت تقریبی 10-15 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجة سانتیگراد بپزید.
بیشتربخوانید:
ویژگی هاو ارزش غذایی کراکر
خواص کنجد
کنجد گیاهی گُلدار و از ردهی دولپهایهاست. دانههای کنجد حاوی روغن بسیار باارزشی هستند. این دانهها ۵۵ درصد چربی و ۲۰ درصد پروتئین دارند و به همین دلیل یک منبع بسیار غنی از اسیدهای چرب ضروری و بعضی از اسیدهای آمینه محسوب میشوند.