لوکومادس (Loukoumades) یکی از انواع دسر ساده و کم هزینه یونانی است. به این دسر لوکما یا لقمه نیز گفته میشود.
شیرینی لوکومادس یونان از خمیر سرخشده تهیه میشود و شبیه به طرز تهیه بامیه در شربت خاصی که به آن چاشنی میدهد غلطانده میشود.
این توپهای خمیری مملو از شهد به خوبی سرخ میشوند و معمولا هم با مغز و دارچین، تزئین میشوند. میتوانید انواع شکلاتی آن را نیز میل کنید.
مواد لازم برای لوکومادس:
شیر یا آب ولرم.................. ۳/۴ لیوان
خمیر مایه.................... ۳/۴ قاشق سوپخوری
عسل................ ۱/۲ قاشق چایخوری
وانیل................. ۱/۴ قاشق چایخوری
نمک.............. ۱/۴ قاشق چایخوری
آرد.................. ۱ و ۱/۴ لیوان
شکر............... ۱/۲ قاشق چایخوری
گردوی خرد شده و پودر دارچین................. برای تزیین
بیشتربخوانید:
طرز تهیه دسر کاسترد زعفرانی
مواد لازم برای شربت:
عسل............... نصف لیوان
شکر............. ۱/۳ لیوان
دارچین یا چوب دارچین................. به مقدار لازم
آب ...............۱/۳ لیوان
بیشتربخوانید:
طرز تهیه محلبی طالبی ؛ دسر خنک تابستانی
طرز تهیه لوکومادس:
۱/۴ شیر گرم و مخمر و شکر را داخل لیوان بریزید و در آن را بگذارید و حدود ۵-۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا فعال شود.
آرد، نمک، وانیل و عسل را با هم مخلوط کنید و مخمر و شیر فعال شده را اضافه کنید و کمی هم بزنید و شیر ولرم باقی مانده را کم کم اضافه کنید.
این خمیر شل و چسبنده است و نیازی به اضافه کردن آرد نیست اگر خمیرتان سفت شده بود مقداری شیر ولرم به آن اضافه کنید؛ و اگر خمیرتان روان بود به آن کمی آرد اضافه کنید و روی آن را بپوشانید و کنار بگذارید ۱/۵ الی ۲ ساعت قرار بدهید. تا حجم آن دو برابر شود و روی آن حالت حباب بزند.
در این حین به سراغ تهیهی شربت میرویم همهی مواد را با هم داخل قابلمهای بریزید و مخلوط کنید روی شعلهی ملایم قرار بدهید. اصل شربت این شیرینی از چوب دارچین تهیه شده است و اگر به طعم دارچین علاقهی زیادی دارید میتوانید از پودر دارچین استفاده کنید.
میزان پودر دارچین نباید زیاد باشد، زیرا تلخ میشود. زمانی که شکر حل شد اجازه بدهید ۲-۳ دقیقهای بجوشد و آن را خاموش کنید.
سپس داخل قابلمهای روغن مایع فراوان بریزید و اجازه بدهید روغن داغ شود. این خمیر به علت شل بودن نمیتوان با دست بردارید و داخل روغن بریزید. یک ظرف کوچک روغن کنار دستتان قرار بدهید و با ۲ تا قاشق مرباخوری که یکی از آن را چرب کرده اید. از خمیر بردارید و داخل روغن داغ قرار بدهید؛ و اجازه بدهید سرخ شوند.
سپس آن را داخل سبدی قرار بدهید تا روغن اضافی آن خارج شود بعد از اینکه خنک شد آنها را داخل شربت قرار بدهید و بعد خارج کنید؛ و در پایان با گردوی خرد شده و پودر دارچین و یا پودر پسته و ... تزیین کنید.
* اگر لوکومادسها داغ باشند و داخل شربت قرار بدهید شربت زیادی جدب میکنند و سبب خمیر شدن آنها میشوند.
منبع: بیتوته