آرزو گنجی :
مواد لازم برای 6-8 نفر
آرد ..............220 گرم
نمک.......... یک چهارم قاشق چایخوری
کرة سرد (خرد کرده)................. 115 گرم
زردة تخممرغ ................1 عدد
آب........... 2 - 3 قاشق سوپخوری
مواد لازم میانی
مارمالاد زردآلو ...............60 گرم (حدود یک چهارم پیمانه)
زردآلوی نصف کرده و هسته گرفته.......... 10 عدد
گیلاس هسته گرفته.............. 10 عدد
کره............ 50گرم
پودر شکر............. 50 گرم
تخممرغ ............1 عدد
پودر بادام........... 30 گرم
آرد ............25 گرم
پوست لیموی رنده کرده............. 1 قاشق چایخوری
پرک بادام................ 2 قاشق سوپخوری
بیشتربخوانید:
پای اسفناج پنیری
روشتهیه
آرد و نمک را در کاسة مناسبی بریزید و کره را بیفزائید. آنگاه با نوک انگشتانتان کره را با آرد مخلوط کنید تا مواد به شکل خرده نان درآید.
سپس زردة تخممرغ و آب را مخلوط کنید تا خمیر مناسبی حاصل شود. حالا روی خمیر را بپوشانید و 30 دقیقه در یخچال نگه دارید. اکنون خمیر را در قالب تارت به قطر 20 سانتیمتر پهن کنید و رویش مارمالاد زردآلو بریزید. اینک داخل زردآلوها گیلاس بگذارید و آنها را روی مارمالاد بچینید.
آنگاه کره، پودر شکر و تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود و بعد پودر بادام، آرد و پوست لیمو را افزوده اضافه و مخلوط کنید. اینک مایة فراهم کرده را روی زردآلوها بریزید و پرک بادام را روی آن بچینید. سپس پای را به مدت تقریبی 30-35 در فر گرم کرده با دمای 190 درجة سانتیگراد بپزید.
بیشتربخوانید:
طرز تهیه پای چوپان
خواص زردآلو
اولین فایده ی عنوان شده از میوه ی شیرین زردآلو در بخش سلامت نمناک مختص دستگاه گوارش است. فیبر محلول در زردآلو، حرکت روده را بهبود می بخشد که باعث دفع بهتر مدفوع می شود. علاوه بر این اسیدهای چرب را سریع تجزیه می کند که موجب بهبود هضم می شود. فیبر موجود در زردآلو یبوست و نفخ را درمان می کند.