شیر برنج یکی از غذاهای مقوی و سادهای است میتوان از آن برای وعده افطار در ماه مبارک رمضان و به عنوان صبحانه و دسر استفاده کرد.شیربرنج به دلیل داشتن شیر و برنج، منبع غنی از کلسیم و ویتامین B است.
شیر برنج را به روشهای متفاوتی میپزند. حتی آن را به روشهای متفاوتی میل میکنند بعضی افراد آن را با نمک و بعضیها شیرین. در این مقاله به دو روش پخت آن آشنا شوید.
بیشتر بخوانید:
فرنی فنجانی آرد گندم
شلهزرد با آرد برنج + طرز تهیه
شیر برنج ؛ یک دسر ساده و پرطرفدار
مواد لازم برای تهیه شیر برنج برای ۵ نفر:
شیر............. ۱ لیتر
برنج................ ۱ پیمانه
شکر............. ۱/۵ پیمانه
گلاب............. ۱ پیمانه
آب........... ۲ پیمانه
طرز تهیه شیر برنج:
اگر بخواهید عطر گلاب در شیربرنج تان قالب شود، بهتر است که برنج را از شب قبل با گلاب خیس کنید. برنج را با ۲ پیمانه آب روی حرارت بگذارید آنقدر بپزد تا کاملا نرم شود. بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید. اگر از برنج کامل استفاده کردید. با پشت قاشق سعی کنید برنجها را له کنید.
زمانی که برنج خیلی خوب پخت. شکر را اضافه کنید. (اگر شکر را همان اول اضافه کنید مانع له شدن برنج میشود)
سپس شیر را اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد. در این مرحله مراقب باشید که شیر سر نرود. حدود ۱ ساعت طول میکشد تا شیربرنج کاملا جا بیفتد و بافتی مانند شله زرد پیدا کند. سپس تا زمانی که داغ است داخل ظرف مورد نظرتان بکشید، زیرا زمانی که خنک میشود سطح روی آن لایهای بسته میشود و برای داخل ظرف کشیدن ظاهر مناسبی ندارد.
میتوانید روی آن را با دارچین، خلال پسته، گل محمدی و ... تزیین کنید.
مواد لازم برای طرز تهیه شیر برنج با خامه:
برنج........... ۱ پیمانه
شیر............ ۸ پیمانه
گلاب........... ۱/۲ پیمانه
شکر.............. به میزان لازم
خامه........... ۱۵۰ گرم
طرز تهیه شیر برنج با خامه:
برای طرز تهیهی شیر برنج خامه ای، ابتدا برنج را با ۲ لیوان آب روی شعله قرار بدهید تا کمی بپزد و نرم شود و بعد از آن شیر را اضافه کنید و با شعلهی ملایم اجازه بدهید آرام آرام بجوشد. زمانی که شروع به جوشیدن کرد، شکر را داخل آن بریزید و صبر کنید تا غلیظ شود این مرحله، مرحلهی جا افتادن شیر برنج است. زمانی که به غلظت مناسب رسید گلاب را اضافه کنید بعد از چند جوش خامه را اضافه کنید و هم بزنید و شعله را خاموش کنید.
نکاتی برای تهیه شیر برنج:
• غلظت شیر برنج روی شعله نباید اصلا رو به سفتی باشد. زیرا بعد از خنک شدن مانند کته سفت میشود.
• شیر برنج دستور پخت سادهای دارد، اما برای خوشمزه شدن بهتر است مراحل پخت آن آرام و با حوصله انجام شود و مراقب ته گرفتن برنج باشید.
• اضافه کردن خامه اجباری نیست و برای لذیذ شدن و مجلسی کردن شیر برنج استفاده میشود.
• برای طرز تهیه شیر برنج با عسل، میتوانید شکر را از دستور پخت شیر برنج حذف کنید و در هنگام سرو آن را با عسل و یا حتی با شکر یا شیره میل کنید.
• نکتهی مهم این است که برنج حتما از ۲ ساعت قبل خیسانده شود.
• میتوانید در هنگام پخت شیر برنج از هل ساییده هم استفاده کنید. اگر هل را نتواستید زیاد پودر کنید میتوانید آن را داخل پارچهی تنظیف قرار بدهید و داخل شیر برنج قرار بدهید و بعد از جوشیدن آن را بردارید. میتوانید آن را خرد کنید و داخل لیوانی بریزید و مقداری آب جوش روی آن بریزید و در آن را بگذارید و بعد از ۱ ساعت آب آن را با صافی داخل شیر برنج بریزید.
منبع: بیتوته