Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 02:45

18
اردیبهشت
حلوا اوماج + طرز تهیه

حلوا اوماج + طرز تهیه

حلوا اوماج (اوماج حالواسی) یا همان حلوای اردبیلی حلوای سنتی شهر اردبیل است که در مراسم نذری و ماه محرم و رمضان و سایر روز‌های سال برای مصرف خانگی پخته می‌شود.

حلوا اوماج (اوماج حالواسی) یا همان حلوای اردبیلی حلوای سنتی شهر اردبیل است که در مراسم نذری و ماه محرم و رمضان و سایر روز‌های سال برای مصرف خانگی پخته می‌شود.

طرز تهیه حلوا اوماج؛ حلوای اردبیلی

حلوای اوماج در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی هم یک حلوای مرسوم است و تبریزی‌ها، زنجانی‌ها، گرگانی‌ها و اهالی شهر ارومیه هم درست می‌کنند، سوغاتی شهرشان است و طعمی بسیار لذیذ دارد. طرز درست کردن حلوا اوماج یا اماج ساده است. طرز تهیه حلوا اوماج مجلسی اردبیل و فوت و فن خوشمزه شدن آن را در این مطلب بخوانید.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه حلوای گردو

طرز تهیه حلوای گل سرخ ؛ مخصوص سفره افطار

آرد: ۱ پیمانه (یک لیوان فرانسوی دست‌دار)

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

شیر پرچرب: ۱ استکان

روغن: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

بیشتر بخوانید:

4روش تهیه حلوای زعفرانی مجلسی

طرز تهیه‌ی دیگچه مشهدی؛ ساده و دورنگ

طرز تهیه‌ی حلوای خرما مجلسی؛ با شیر و بدون شیر

 

 

مواد لازم برای شربت حلوا

شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

آب: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار سرخالی

طرز تهیه حلوا اوماج؛ حلوای اردبیلی

 

طرز تهیه

مرحله اول: برای درست کردن حلوای مجلسی اوماج اردبیلی ابتدا شربت حلوا را درست کنید. آب و شکر را روی شعله متوسط گاز بگذارید تا شکر کاملا در آب حل شود، اما به حالت جوش نرسد. همین که شکر در آب حل شود و آب داغ شود کافی است. شربت حلوا را کنار بگذارید.

مرحله دوم: آرد را دو یا سه بار الک کنید. در نهایت از آرد الک شده ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار باید باقی بماند. سپس آرد الک شده را با زردچوبه مخلوط کنید (حلوای اوماج اصلی و سنتی با زردچوبه درست می‌شود، اما اگر این روش را نمی‌پسندید آرد را با زردچوبه ترکیب نکنید، بعد در حین درست کردن حلوا زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید).

مرحله سوم: آرد ترکیب شده با زردچوبه یا آرد خالی را در یک سینی بریزید و کف سینی پخش کنید. شیر را در یک اسپری آبپاش بریزید و روی آرد اسپری کنید. بلافاصله با قاشق ترکیب آرد و شیر را هم بزنید. اسپری کردن شیر روی آرد باید در چند مرحله انجام شود و هر بار هم باید مرتب با قاشق این ترکیب را هم بزنید. در نهایت باید ترکیب آرد و شیر به صورت خرده نان شود. همین حالت گوله شدن ترکیب آرد و شیر در اصطلاح «اوماج» نان دارد.

گوله‌های اوماج که شبیه خرده نان هستند در یک سینی دیگر کاملا پخش کنید و ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا کاملا خشک شوند تا حلوا گوله نشود.

مرحله چهارم: وقتی اوماج‌ها خشک شدند آن‌ها را در غذاساز یا میکسر بریزید و ریز و یکدست کنید. در یک ماهیتابه مناسب روغن را داغ کنید. اوماج‌ها را در روغن داغ بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز هم بزنید. حلوای اوماج باید طلایی رنگ باشد، چون در غیر این صورت حلوا سفت و خشک می‌شود.

بعد از ۱۰ دقیقه شعله گاز را کم کنید و شربت حلوا را اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز مرتب هم بزنید تا حلوا جمع شود. اگر به آرد زردچوبه اضافه نکرده‌اید در این مرحله و قبل از جمع شدن حلوا، زعفران دم کرده غلیظ و در صورت تمایل کمی گلاب یا عرق هل اضافه کنید و حلوا را هم بزنید تا به خورد آن بروند. (زعفران کمی رنگ حلوا را تیره می‌کند که بد هم نیست).

یک نکته جالب در طرز تهیه حلوای مجلسی اوماج این است که باید حلوا دم بکشد. برای این کار وقتی حلوا جمع شد روی شعله ملایم گاز به مدت ۱ ساعت آن را دم بگذارید. در این مدت هر ۱۰ دقیقه یک بار حلوا را هم بزنید تا ته نگیرد. حلوای اوماج باید نرم باشد و نباید زیر دندان بیاید. اگر بعد از ۱ ساعت دم کشیدن اوماج احساس کردید که حلوا زیر دندان می‌آید کمی آب جوش به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر اجازه بدهید که دم بکشد. حلوای اوماج را می‌توانید در بشقاب یا دیس سرو کنید و یا به راحتی قالب بزنید.

منبع : مجله افق کوروش

برچسب ها: ماه رمضان، حلوا، افطار، حلوای اوماج، طرز تهیه حلوا اوماج تعداد بازديد: 1043 تعداد نظرات: 0

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز