آرزو مقدم
مواد لازم برای 4-6 نفر
آرد نان الک کرده ۵۰۰ گرم
نمک یک قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق چایخوری
مایه خمیر فوری 2 قاشق چایخوری
آب ولرم ۳۰۰ میلی لیتر (یک و یکچهارم پیمانه)
روغن مایع ۳ قاشق سوپخوری
مواد لازم برای روی خمیر
بیکینگ سودا یک چهارم قاشق چایخوری
آب ولرم 2 قاشق سوپخوری
کنجد به میزان لازم
روش تهیه نان پرتزل
آرد، نمک و یک قاشق از شکر را با هم مخلوط کنید.
آنگاه مایه خمیر را همراه با باقیمانده شکر و آب مخلوط سازید و 5 دقیقه کنار بگذارید.
سپس مواد خشک را کم کم به مایه خمیر بیفزائید تا خمیر نرم و مناسبی حاصل شود.
حالا روغن را کمکم به خمیر اضافه کنید و خمیر فراهم کرده را 10-15 دقیقه ورز دهید تا صاف و یکنواخت شود.
اکنون خمیر را در کاسه چربکرده بگذارید و رویش سلفون بکشید و به مدت تقریبی یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
آنگاه خمیر را روی سطح آرد پاشیده، اندکی ورز دهید و بعد آن را به 16 تکه مساوی تقسیم کنید.
سپس هر تکه را رول کنید و مانند گره زدن یک حلقه از خمیر بسازید.
حالا گره را وسط حلقه بچسبانید.
کف سینی شیرینیپزی را با کاغذ روغنی بپوشانید و اندکی آرد بپاشید.
اینک پرتزلها را روی سینی قرار دهید و رویش را بپوشانید و نیم ساعت کنار بگذارید.
آنگاه مواد رویه را به کمک قلمو روی خمیرها بمالید و کنجد بپاشید.
اکنون سینی را در فر گرم کرده با دمای 190 درجه سانتیگراد قرار دهید و پرتزلها را به مدت تقریبی 20-25 دقیقه یا تا زمانیکه روی نان طلائی رنگ شود بپزید.
در صورت دلخواه میتوانید از نان پرتزل برای تهیه ساندویچهای مختلف استفاده کنید.
روش تهیه مواد رویه
بیکینگسودا و آب را با هم مخلوط کنید.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید: