Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 19:54

14
آبان
کلوچه خرمایی

کلوچه خرمایی

پودر مایه خمیر، شکر و شیر ولرم را در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید. رویش را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. آن‌گاه ماست و روغن را با همزن دستی بزنید تا مخلوط شود و بعد مایه خمیر عمل آمده را افزوده و مخلوط نمایید.

نجمه درویش ملا

 

مواد لازم برای حدود 30 عدد 

پودر مایه خمیر                               2 قاشق چایخوری

شکر                                           2 قاشق چایخوری

شیر ولرم                                     120 میلی‌لیتر (حدد یک دوم پیمانه)

ماست                                        100 میلی‌لیتر (یک‌دوم پیمانه سرخالی)

روغن مایع                                    50 میلی‌لیتر (حدود یک چهارم پیمانه)

آرد حدود                                      350-400 گرم

نمک                                           یک‌چهارم قاشق چایخوری

بیکینگ‌پودر                                   یک‌دوم قاشق چایخوری 

مواد لازم میانی

خرمای هسته و پوست گرفته           300 گرم

کره (در دمای محیط)                       25 گرم

پودر زیره                                       1 قاشق چایخوری

پودر دارچین                                   1 قاشق چایخوری

پودر هل                                         یک‌دوم قاشق چایخوری

جوز هندی رنده کرده                        یک‌دوم قاشق چایخوری 

مواد لازم رویه

زرده تخم‌مرغ                                  2 عدد

زعفران آبکرده                                 2 قاشق سوپخوری

کنجد                                             به میزان لازم

روش تهیه کلوچه خرمایی 

پودر مایه خمیر، شکر و شیر ولرم را در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید.

رویش را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود.

آن‌گاه ماست و روغن را با همزن دستی بزنید تا مخلوط شود و بعد مایه خمیر عمل آمده را افزوده و مخلوط نمایید.

سپس مخلوط الک‌کرده آرد، نمک و بیکینگ‌پودر را به مایه فراهم کرده بیفزائید و خوب ورز دهید تا خمیر صاف و یکدست شود.

حالا خمیر را در کاسه چربکرده قرار دهید، رویش را بپوشانید و در حدود 1 ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شد.

اکنون هوای داخل خمیر را با فشار دست بگیرید و به 30 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ درآورید.

اینک هر یک از توپ‌های خمیر را روی سطح آرد پاشیده، با وردنه باز کنید و یک قاشق چایخوری از مواد میانی وسط خمیر بگذارید و خمیر را دوباره به شکل توپ جمع کنید.

سپس خمیرهای پر کرده را با فاصله از یکدیگر در سینی چربکرده شیرینی‌پزی قرار دهید و رویشان را قدری تخت نمایید و با قیچی برش بزنید حالا رویشان مخلوط زرده تخم‌مرغ و زعفران بمالید و کنجد بپاشید.

آن‌گاه کلوچه‌ها را به مدت تقریبی 30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.

همینکه کلوچه‌ها پخت و خنک شد، آنها را در ظرف دردار مناسبی بگذارید و در جای خنک نگه دارید. 

روش تهیه مواد میانی

همه مواد را با هم مخلوط کنید.

یادآوری

* مقدار و نوع ادویه‌ها متناسب با ذائقه قابل تغییر می‌باشد.

* مقدار آرد تقریبی می‌باشد و این امکان وجود دارد که مقدار کمتر یا بیشتر آرد استفاده شود.

منبع: شور و شیرین

بیشتر بخوانید:

کلوچه‌های نارگیلی

کلوچه ایتالیایی

کلوچه های ترد فندق و مربا

ویژگی‌ها و ارزش غذایی کلوچه

 

برچسب ها: شیرینی پزی، آشپزباشی، زندگی آنلاین، کلوچه خرمایی، پخت کلوچه، کلوچه خانگی، دستور تهیه کلوچه خرمایی تعداد بازديد: 515 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این شیرینی چیست؟

فیلم روز
تصویر روز