نجمه درویش ملا
مواد لازم برای حدود 30 عدد
پودر مایه خمیر 2 قاشق چایخوری
شکر 2 قاشق چایخوری
شیر ولرم 120 میلیلیتر (حدد یک دوم پیمانه)
ماست 100 میلیلیتر (یکدوم پیمانه سرخالی)
روغن مایع 50 میلیلیتر (حدود یک چهارم پیمانه)
آرد حدود 350-400 گرم
نمک یکچهارم قاشق چایخوری
بیکینگپودر یکدوم قاشق چایخوری
مواد لازم میانی
خرمای هسته و پوست گرفته 300 گرم
کره (در دمای محیط) 25 گرم
پودر زیره 1 قاشق چایخوری
پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
پودر هل یکدوم قاشق چایخوری
جوز هندی رنده کرده یکدوم قاشق چایخوری
مواد لازم رویه
زرده تخممرغ 2 عدد
زعفران آبکرده 2 قاشق سوپخوری
کنجد به میزان لازم
روش تهیه کلوچه خرمایی
پودر مایه خمیر، شکر و شیر ولرم را در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید.
رویش را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود.
آنگاه ماست و روغن را با همزن دستی بزنید تا مخلوط شود و بعد مایه خمیر عمل آمده را افزوده و مخلوط نمایید.
سپس مخلوط الککرده آرد، نمک و بیکینگپودر را به مایه فراهم کرده بیفزائید و خوب ورز دهید تا خمیر صاف و یکدست شود.
حالا خمیر را در کاسه چربکرده قرار دهید، رویش را بپوشانید و در حدود 1 ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شد.
اکنون هوای داخل خمیر را با فشار دست بگیرید و به 30 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ درآورید.
اینک هر یک از توپهای خمیر را روی سطح آرد پاشیده، با وردنه باز کنید و یک قاشق چایخوری از مواد میانی وسط خمیر بگذارید و خمیر را دوباره به شکل توپ جمع کنید.
سپس خمیرهای پر کرده را با فاصله از یکدیگر در سینی چربکرده شیرینیپزی قرار دهید و رویشان را قدری تخت نمایید و با قیچی برش بزنید حالا رویشان مخلوط زرده تخممرغ و زعفران بمالید و کنجد بپاشید.
آنگاه کلوچهها را به مدت تقریبی 30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
همینکه کلوچهها پخت و خنک شد، آنها را در ظرف دردار مناسبی بگذارید و در جای خنک نگه دارید.
روش تهیه مواد میانی
همه مواد را با هم مخلوط کنید.
یادآوری
* مقدار و نوع ادویهها متناسب با ذائقه قابل تغییر میباشد.
* مقدار آرد تقریبی میباشد و این امکان وجود دارد که مقدار کمتر یا بیشتر آرد استفاده شود.
منبع: شور و شیرین
بیشتر بخوانید:
کلوچههای نارگیلی
کلوچه ایتالیایی
کلوچه های ترد فندق و مربا
ویژگیها و ارزش غذایی کلوچه