فرنی با رشته برشته
مواد لازم برای۵تا۶نفر
آب...................................یک و یک چهارم پیمانه(۳۰۰ میلیلیتر)
آرد برنج ...........................۱۵۰ گرم
شیر .............................۵/۱ لیتر
شكر .............................۲۰۰-۲۵۰ گرم
گلاب ............................۱ پیمانه
هل سائیده...................۱ قاشق چایخوری
دارچین........................۱ قاشق چایخوری
روغن ..........................۱ لیتر
رشته برشته................به تعداد هر بشقاب ۱ عدد
روش تهیه :
آب و آرد را با هم مخلوط كنید تا آرد كاملا در آب حل گردد و هنگام پخت گلوله نشود. بعد شیر و شكر را به آن بیفزائید و روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود و ته نگیرد. وقتی نزدیك به جا افتادن شد، گلاب و هل را اضافه كنید و با هل یا دارچین تزئین نمائید.
تابه یا ظرف مورد نظر را روی اجاق بگذارید و روغن را داخل آن بریزید تا كاملا داغ شود. اگر كاملا داغ نباشد، رشتهبرشته، پف نمیكند. وقتی روغن داغ شد، رشته را داخل آن بیندازید و وقتی كاملا پف كرد، آن را از روی حرارت بردارید. یك عدد رشتهی سرخكرده روی فرنی بگذارید و با هم میل كنید.
یادآوری ۱: در صورت دلخواه، میتوان روی رشته پودر قند پاشید و بعد آن را میل كرد.
یادآوری ۲: رشته برشته، یك شیرینی سنتی است كه در استان گیلان با آرد برنج تهیه میشود و در ماه مبارك رمضان، به صورت آماده در كلیهی قنادیها به فروش میرسد.