کیش مرغ
مواد لازم میانی :
روغن زیتون.......................................2 قاشق سوپخوری
پیازچهی خرد كرده ............................5 ساقه
سینهی مرغ مكعبی خرد كرده...........250 گرم (1 عدد)
نمك و فلفل...................................به میزان لازم
تخممرغ .......................................2 عدد
خامهی ساده...............................50 گرم
شیر ..........................................60 میلیلیتر
پنیر موتزارلای رنده شده ................100 گرم
مواد لازم در تهیه ی خمیر برای 4-6 نفر :
آرد.................................185 گرم
نمك.............................یكچهارم قاشق چایخوری
زردهی تخممرغ...............2 عدد
آب...............................2 تا 4 قاشق سوپخوری
كره.............................90 گرم
روش تهیه ی خمیر :
ابتدا آرد و نمك را در ظرف مناسبی بریزید. حفرهای در وسط آرد ایجاد كنید. زردهی تخممرغ، آب و كره را بیفزائید. حالا مواد را به صورت خمیر درآورید. خمیر را داخل كیسهی نایلونی بگذارید و به مدت 15 دقیقه در یخچال استراحت دهید. پس از گذشت این مدت زمان، خمیر را داخل قالب تارت به قطر 25 سانتیمتر - كه كمی آن را چرب كردهاید – پهن سازید و با چنگال، سوراخهائی روی آن ایجاد نمائید و به مدت تقریبی 10 دقیقه در فر (تاون) از قبل گرم شده با دمای 190 درجهی سانتیگراد یا 375 درجهی فارنهایت قرار دهید. سپس ظرف را از فر بیرون آورید. دمای فر را به 180 درجهی سانتیگراد یا 350 درجهی فارنهایت كاهش دهید. اكنون مواد میانی را روی خمیر بریزید و روی مواد را با پنیر بپوشانید و به مدت 30 دقیقهی دیگر درون فر بپزید.
روش تهیهی مواد میانی:
در تابهی مناسبی روغن زیتون، پیازچه و مرغ را بریزید و تفت دهید تا مرغ كمی بپزد. سپس ظرف را از روی حرارت بردارید و كنار بگذارید تا كمی خنك شود. اینك تخممرغ، خامه و شیر را با هم مخلوط سازید. مخلوط مرغ را نیز به این مواد بیفزائید. بدین ترتیب، مواد میانی آمادهی مصرف میباشد.
یادآوری: كیش به نوعی تارت گفته میشود كه معمولاً از یك خمیر پخته با خمیر هزارلا یا خمیر پای و مواد میانی كه از اجزای اصلی تشكیل دهندهی آن تخم مرغ است تهیه میشود.