کیک با تزیین مرنگ به شکل قارچ
مواد لازم برای 10 نفر :
كره........................................ ۱۲۵ گرم
شكر قهوهای........................... ۱۴۰ گرم
شكر...................................... ۹۰ گرم
تخممرغ................................... ۲ عدد
وانیل..................................... یك چهارم قاشق چایخوری
آرد....................................... ۱۶۰ گرم
بیكینگپودر............................ یك و یكدوم قاشق چایخوری
پودر كاكائو............................ ۳۰ گرم
آب داغ................................. ۶۰ میلیلیتر
خامه...................................۲۵۰ گرم
ویفر لولهای شكل................. ۴۸ عدد
شكلات سیاه ذوب كرده...... ۲۰۰ گرم
اسانس نعناع................... ۲-۳ قطره
رنگ خوراكی سبز............. ۲-۳ قطره
شكلات سیاه ذوب كرده..... ۱۲۵ گرم
مواد لازم کرم کره ای :
كره............................... ۳۰۰ گرم
شكر ریز........................... ۸۵ گرم
مواد لازم قارچهای مرنگ:
سفیدهی تخممرغ........................... ۲ عدد
پودر شكر ....................................۹۰ گرم
آبلیمو .........................................۱ قاشق چایخوری
روش تهیه :
فر را با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد گرم كنید. قالب گردی به قطر ۱۹ سانتیمتر را چرب كنید، كف و دیوارهی آن را با كاغذ روغنی بپوشانید. كره و هر دو شكر را در یك كاسهی بزرگ مخلوط كرده و با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. سپس بتدریج تخممرغها را اضافه كرده و پس از هر بار اضافه كردن خوب به هم بزنید اكنون وانیل را اضافه كنید، آنگاه آرد الك شده، بیكینگپودر و پودر كاكائو را مخلوط كنید و بتدریج با آب و خامه به مایهی قبلی بیفزائید و حدود یك دقیقه هم بزنید تا كاملاً مخلوط شوند. مخلوط به دست آمده را داخل قالب بریزید و سطح آن را صاف كنید و به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزید. تا زمانی كه چنانچه خلال چوبی در كیك فرو برید چیزی از مایه به آن نچسبد كیك را ۲۰ دقیقه در قالب نگه دارید و بعد آن را روی پنجرهی سیمی برگردانید تا كاملاً خنك شود. حالا كیك را از ارتفاع به سه قسمت مساوی تقسیم كنید و یكی از آنها را روی صفحهی كیك قرار دهید و با نیمی از كرم كرهای نعناعی بپوشانید سپس لایهی بعدی كیك را بگذارید و باقیماندهی كرم كرهای نعناعی را روی آن بمالید اكنون آخرین لایهی كیك را روی كرم قرار دهید و سطح و دیوارههای كیك را با كرم كرهای شكلاتی بپوشانید و با قارچهای مرنگی كیك را تزئین كنید. برای پوشش دیوارههای كیك ویفرهای لولهای شكل را در شكلات ذوب كرده (۲۰۰ گرم) فرو برید و روی كاغذ آلومینیومی بگذارید تا شكلات ببندد. اینك لولههای شكلاتی را به صورت عمودی دور كیك قرار دهید و در صورت تمایل روی قارچها كمی پودر كاكائو بپاشید و با كرم كرهای سبز رنگ برگهایی كنار قارچها بسازید.
یادآوری: برای ساختن برگ ماسورهای به شكل برگ داخل قیف بگذارید و برگهای مورد نظر را روی كیك قرار دهید.
طرز تهیه ی کرم کره ای:
كره و شكر در كاسهی كوچكی بریزید و با همزن برقی بزنید تا كرم صاف و یكدست شود. یك سوم از كرم را به كاسهی دیگری منتقل كنید و اسانس نعناع را بیفزائید. حالا یك قاشق سوپخوری از آن را با رنگ سبز مخلوط كنید و به باقیماندهی كرم كرهای شكلات (۱۲۵ گرم) را اضافه كنید.
روش تهیهی قارچهای مرنگی:سفیدههای تخممرغ را در كاسهای بریزید و با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد سپس پودر شكر را بتدریج اضافه كنید تا مرنگ سفت و براق شود. در پایان آبلیمو را اضافه كنید. مرنگ را داخل كیسهی مخصوص شیرینیپزی كه سر آن ماسورهی سادهای به قطر یك سانتیمتر گذاشتهاید بریزید و دایرههایی به قطر دو سانتیمتر روی سینی كه با كاغذ پوشاندهاید بگذارید. باقیماندهی مرنگ را به شكل استوانههایی به طول یك سانتیمتر شكل دهید و در فر گرم شده با دمای ۱۵۰ درجهی سانتیگراد به مدت تقریبی ۳۰ دقیقه بپزید. فر را خاموش كنید ولی سینی را از فر خارج نكنید تا در فر با در نیمه باز خنك شود آنگاه با مقداری كرم كرهای شكلاتی كلاهك قارچها را به ساقهها بچسبانید.