پیروک سیب
مواد لازم برای تهیه ی پیروک:
كره....................................................................... ۱۷۵ گرم
شكر................................................................... ۱۸۰ گرم
زردهی تخممرغ....................................................... ۳ عدد
وانیل.................................................................... یكهشتم قاشق چایخوری
سفیدهی تخممرغ................................................. ۱ عدد
شیر ................................................................. ۱۲۵ میلیلیتر
آرد ...................................................................حدود ۶۰۰ گرم
بیكینگپودر...................................................... ۱ قاشق چایخوری
سیب پوستكنده و اسلایس شده...................... ۶ عدد
كشمش طلایی............................................ ۵۰ گرم
مویز بیدانه................................................ ۵۰ گرم
پودر قند و دارچین برای تزئین........................ به میزان لازم
مواد لازم برای تهیهی كرم:
آرد.......................................................... ۲۵۰ گرم
شكر ....................................................... ۵۰ گرم
شیر ......................................................... ۱ لیتر
وانیل.......................................................... یكهشتم قاشق چایخوری
روش تهیه :
كره و شكر را با هم مخلوط سازید و با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. زردهها را دانه دانه همراه با وانیل بیفزائید. بعد سفیده و شیر را اضافه كنید. سپس آرد مخلوط با بیكینگپودر را بیفزائید تا خمیری به دست آید كه به دست نچسبد. یك سینی را به اندازهی ۴۰ف۵۰ سانتیمتر چرب سازید و خمیر را در سینی پهن كنید و كرم سرد شده را روی خمیر بریزید و صاف كنید. حالا سیبهای اسلایسشده را در سطح كرم، پشت سر هم بچینید و هر دو كشمش را روی آن بریزید و سینی را در فر گرم شده، با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد به مدت ۳۵-۴۰ دقیقه یا تا زمانی كه زیر خمیر طلائیرنگ شود، بپزید. سپس از فر درآورید و پس از خنك شدن، برش بزنید و با پودر قند و دارچین تزئین نمائید.
روش تهیهی كرم:
آرد و شكر را با هم مخلوط كنید و شیر را روی اجاق قرار دهید تابه جوش آید. سپس آرد و شكر مخلوط كرده را یكجا به آن بیفزائید و زیر حرارت را ملایم كنید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود. بعد از غلیظ شدن، از روی حرارت بردارید و وانیل را اضافه كنید و بگذارید سرد شود.
یادآوری: مویز، نوعی كشمش به رنگ سیاه میباشد.