کیک اسفنجی زنجفیلی
مواد لازم برای 8 نفر :
تخممرغ ...................................... ۵ عدد
شكر .........................................۱۵۰ گرم
شربت كارامل................................ ۱ قاشق سوپخوری
آرد .............................................۵۰ گرم
آرد ذرت...................................... ۵۰ گرم
بیكینگپودر.................................. یك چهارم قاشق چایخوری
پودر زنجفیل................................. ۳ قاشق چایخوری
پودر دارچین................................. ۱ قاشق چایخوری
پودر كاكائو................................... ۲ قاشق چایخوری
خامهی فرم گرفته ......................۱۸۰ گرم
روش تهیه :
سفیدههای تخممرغ را جدا كنید و با همزن برقی بزنید تا كاملا فرم بگیرد. به تدریج شكر را بیفزائید تا شكر كاملا در سفیده حل شود. سپس زردههای تخممرغ و شربت كارامل را نیز اضافه و مخلوط كنید. مواد خشك را كه شامل هر دو آرد، بیكینگپودر، زنجفیل، دارچین و كاكائو میباشد، مخلوط و سه بار الك كنید. آنگاه به مواد قبلی بیفزائید و به آرامی مخلوط كنید تا حجم مایه از بین نرود. مایهی كیك را داخل قالبی عمیق، به قطر ۲۳ سانتیمتر بریزید و در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد به مدت تقریبی ۴۰ دقیقه بپزید. پس از خارج كردن كیك از فر آن را روی پنجره سیمی بگذارید و تا خنك شدن كامل كیك را از قالب خارج نكنید. اكنون كیك را از قالب خارج و از ارتفاع به دو قسمت تقسیم نمایید بین دو لایهی كیك را خامهی فرم گرفته بمالید و روی آن را به كمك شابلون با پودر شكر تزئین نمائید.
یادآوری ۱: چنانچه قالب عمیق به اندازهی ذكر شده (۲۳ سانتیمتر) را در دسترس ندارید از دو قالب به همین اندازه استفاده كنید.
یادآوری ۲: شربت كارامل از مخلوط نمودن مقداری آب با شكر كارامل شده بهدست میآید و در شیشهی دربسته به مدت طولانی قابل نگهداری است.