برانیز
مواد لازم برای 10 نفر :
آرد ............................................. ۱۱۵ گرم
نمك .......................................... یكهشتم قاشق چایخوری
بیكینگپودر .................................. ۱ قاشق چایخوری
كره .........................................۲۰۰ گرم
شكر ......................................۳۵۰ گرم
وانیل ........................................ یكچهارم قاشق چایخوری
تخممرغ ....................................۴ عدد
پودر كاكائو ................................۵۰ گرم
گردوی خرد شده ....................... ۵۰ گرم
روش تهیه :
فر را با دمای ۱۸۰ درجهی سانتیگراد و یا ۳۵۰ درجهی فارنهایت گرم كنید. قالبی را به ابعاد ۲۲ف۳۲ و به ارتفاع ۵ سانتیمتر با روغن جامد چرب كنید. آرد، نمك و بیكینگپودر را با هم مخلوط و الك كنید. كره را ذوب كنید و از روی اجاق بردارید. شكر و وانیل را به آن بیفزائید و با قاشق چوبی، مواد را ۲ دقیقه هم بزنید. تخممرغها را یكی یكی به مواد اضافه كنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. آنگاه كاكائوی الك شده را روی مواد خشك بریزید (آرد، نمك و بیكینگپودر) و با مایه مخلوط كنید تا یكدست و یكرنگ شود. در آخر، گردوی خرد شده را بیفزائید و هم بزنید. اكنون مایه را در قالب بریزید و به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه، در فر از قبل گرم شده قرار دهید و بگذارید ۱۵ دقیقه در قالب بماند تا خنك شود. سپس با كارد تیزی، كیك را به مكعبهای ۳-۴ سانتیمتری برش بزنید و با پودر قند تزئین كنید.