برگ نی
مواد لازم :
تخم مرغ ........................................ ۳ عدد
ماست ...................................... ۱-۲ قاشق سوپخوری (۵۰ گرم)
روغن مایع ......................................۱ قاشق سوپخوری
آرد ................................................ به اندازه ای كه خمیر نرمی به دست آید.
روغن برای سرخ كردن ..................... به مقدار لازم
پودر قند و پودر هل .......................... به مقدار لازم
روش تهیه :
ابتدا تخم مرغ ها را در كاسه ی مناسبی بشكنید و با چنگال كمی بزنید. سپس ماست و روغن مایع را اضافه و فقط مخلوط كنید. آنگاه آرام آرام آرد را بیفزائید و با دست به طور دورانی در كاسه بچرخانید. آنقدر آرد بریزید كه خمیر نرمی به دست آید و به دست نچسبد. روی خمیر را بپوشانید و بگذارید به مدت نیم ساعت استراحت كند. سپس خمیر را به چند قسمت تقسیم كنید، كمی آرد روی میز بپاشید و خمیر را روی آن باز نمائید. هر قدر خمیر را نازک تر باز كنید، بهتر است. پس از باز كردن خمیر ، آرد روی آن را با قلم مو پاک كنید و خمیر را به اشكال مختلف مانند مربع، لوزی، مستطیل و ذوزنقه برش دهید و روی پارچه ای بگذارید و به همین ترتیب ادامه دهید تا تمام خمیرها آماده شود.
در ظرف مناسبی، روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا كاملا داغ شود. خمیرهای برش داده را در روغن سرخ كنید و روی صافی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. به علت نازكی خمیر، این شیرینی خیلی سریع سرخ می شود. در پایان، روی آنها را پودرقند و هل بپاشید و در ظرف دربسته نگهداری كنید.
یادآوری ۱: ماندگاری این شیرینی بسیار زیاد است.
یادآوری ۲: گفتنی است كه این شیرینی را در عیدهای بزرگ تهیه می كنند; بسیار خوشمزه است و طرفداران زیادی دارد.