مربای کدو حلوایی
مواد لازم :
كدو حلوایی........................................................2 كیلوگرم
آهك سفید........................................................2-3 پیمانه
آب برای آهك........................................................10-12 پیمانه
آب........................................................مقداری كه سطح كدوها را بپوشاند
شكر ........................................................5/2 كیلوگرم
جوهر لیمو ........................................................یك سوم قاشق چایخوری
دانهی هل ........................................................1 قاشق چایخوری
روش تهیه :
كدو را پس از شستن پوست بگیرید. به كمك پوستكن از كدو ورقههای نازكی برش بزنید و مانند مربای خیار ورقهها را به شكل گل در آورید، گلها را با نخ و سوزن به هم وصل كنید. آهك و آب را مخلوط نمائید و بگذارید كاملاً ته نشین شود. آب روی آنرا جدا كنید و سپس كدوها را در آن بریزید و بگذارید 24 ساعت بماند. آنگاه كدوها را در آبكش ریخته بشوئید و به مدت 3-2 ساعت در آب سرد بریزید و چند بار آب آن را عوض كنید. آب و شكر را روی حرارت بگذاریدتا كاملاً به جوش آید و به مدت 15 دقیقه بجوشد، سپس كدوها را در آن بریزید و شعله را كم كنید تا آرامآرام بجوشد. در ظرف را بگذارید. این مربا تقریباً به مدت طولانی باید روی حرارت بماند (5-4 ساعت). زمانیكه شربت مربا تقریباً رو به غلظت میرود جوهر لیمو را اضافه كنید و در پایان دانههای هل را نیز در داخل مربا بریزید. این مربا بسیار زیباست. قطعات كدو حتماً باید در داخل شهد باشد تا شفاف و پُر شهد بماند.