شیرینی دانمارکی
مواد لازم برای 25 عدد شیرینی :
كره یا مارگارین میانی...............................۲۵۰ گرم
مایه خمیر فوری........................................۷ گرم
شكر......................................................۱ قاشق چایخوری
شیر ولرم............................................۱۷۵ میلی لیتر
آرد ....................................................۴۵۰ گرم
شكر ................................................۵۰ گرم
نمک .................................................یک دوم قاشق چایخوری
تخم مرغ زده شده.................................۱ عدد
كره ی ذوب شده ی سرد ..................۵۰ گرم
روش تهیه :
ابتدا كره یا مارگارین را رنده كنید و آن را به شكل مربع به ابعاد ۱۲ف ۱۲ درآورید. بعد داخل نایلونی در یخچال بگذارید تا خمیر آماده شود (رنده كردن كره، از فشردگی آن جلوگیری می كند).
در مرحله ی بعد، مایه خمیر و ۱ قاشق چایخوری شكر را در كاسه ای مخلوط و شیر ولرم را به آن اضافه كنید و ۱۵ دقیقه روی آن را بپوشانید تا فعال شود. آرد و ۵۰ گرم شكر و نمک را در كاسه ای بریزید و وسط آن را گود كنید. مایه خمیر عمل آمده، تخم مرغ و كره ذوب شده را افزوده و مخلوط كنید تا خمیر شود. اگر خمیر به دست می چسبد، كمی آرد به آن اضافه كنید و آن را ۵ تا ۸ دقیقه ورز دهید تا خمیر صاف و یكدست شود.
بعد آن را چانه كنید و به مدت ۱۵ دقیقه با درپوش در یخچال قرار دهید تا استراحت كند. بعد سطح كار را كمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن قرار دهید و از چهار طرف باز كنید; به طوری كه وسط خمیر حالت برجستگی داشته باشد.
بعد كره ی میانی را وسط آن بگذارید و چهار طرف خمیر را بعد از اینكه آردهای اضافی را پاک كردید، روی كره ی میانی بیاورید و آن را بقچه كنید. بعد با وردنه خمیر را باز كنید و چهارلا تا كنید و آردهای اضافی را با فرچه پاک كنید.
روی خمیر را بپوشانید و در یخچال به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید. این كار را سه بار انجام دهید و هر بار ۳۰ دقیقه خمیر را در یخچال استراحت دهید. در آخرین مرحله، خمیر را ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید. حالا خمیر را با وردنه باز كنید و دور تا دور آن را با رولت یا چاقوی تیز ببرید و لبه ها را صاف كنید.
بعد خمیر را به اندازه ی دلخواه برش بزنید و مقداری كرم بگذارید و روی كرم را با خمیر بپوشانید و در سینی بچینید و روی آن را با سلفون چرب شده كاملا بپوشانید و به مدت ۴۵ دقیقه در جای گرم قرار دهید; به طوری كه هوا داخل آن نشود تا حجم خمیر زیاد شود.
بعد روی آن را تخم مرغ بزنید. و در فر گرم شده با حرارت ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه ی فارنهایت یا درجه ۶ به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه قرار دهید. پس از پخت، روی آن را با شربت و با پودر پسته تزئین كنید.این شیرینی را به شكل های پنجه ای، سه گوش، بقچه ای و ... می توان برش داد. مدلی كه در اینجا در نظر گرفته شده، فرفره است كه برای این مدل خمیر را به ابعاد مربع ۹ف۹ یا مربع ۱۲ف۱۲ برش دهید و چهارگوشه ها را با رولت یا چاقو به طرف مركز ببرید. كرم را وسط آن قرار دهید و گوشه های بریده شده را یک در میان به طرف مركز برگردانید تا به شكل فرفره درآید.