مربای شقاقل
مواد لازم برای 10 نفر :
شقاقل .................................. ۵۰۰ گرم
شكر ....................................... ۱ كیلوگرم
آب ......................................... ۲پیمانه (۵۰۰ میلیلیتر)
جوهرلیمو ............................... یک دوم قاشق چایخوری
طرز تهیه :
در ظرفی مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. شقاقل ها را به دلیل دارا بودن ساقه ی چوبی، به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا كمی نرم شوند. سپس آنها را از آب خارج كنید و تا داغ است با چاقو، پوست بگیرید و بعد بشوئید. آنگاه بار دیگر در قابلمه ای آب بریزید، به حدی كه روی شقاقل ها را بپوشاند. سپس آن را به جوش آورید تا شقاقل ها برای مدت ۲-۳ ساعت در آن نرم گردند. اكنون در آبكش بریزید.
شكر و آب را به همراه جوهرلیمو روی حرارت قرار دهید تا شكر حل شود و كمی قوام بیاید. شقاقل ها را به شربت اضافه كنید تا شربت به خورد آن برود و رنگ آن شفاف شود. در این مرحله، مربا آماده ی مصرف می باشد.
نكته: در صورت تمایل می توان از یک سوم قاشق چایخوری وانیل به عنوان اسانس استفاده نمود.