باقلوای گل
مواد لازم برای حدو 30 عدد:
تخم مرغ ......................................................۳ عدد
كره ی نباتی (مارگارین) ذوب شده ................۱۰۰ گرم
بیكینگ پودر ..............................................یک دوم قاشق چایخوری
ماست خامه ای ......................................۲۰۰ گرم
آب ...........................................................۸۰ میلی لیتر
آرد............................................................به میزان لا زم (تا جائی كه مایه خمیر شود.)
مواد لا زم برای شربت:
شكر .....................................................۲ كیلوگرم
آب.....................................................۱ لیتر
زاج.....................................................یک سوم قاشق چایخوری
جوهرلیمو.....................................................یک سوم قاشق چایخوری
گلا ب.....................................................۱ پیمانه (۲۵۰ میلی لیتر)
مواد لا زم میانی:
مغز پسته یا بادام آسیاب شده.............................۵۰۰ گرم
پودر شكر........................................................۱۰۰ گرم
هل...................................................................۱ قاشق چایخوری
روش تهیه :
روش تهیه ی خمیر باقلوا:
تخم مرغ ها را با همزن دستی بزنید و مارگارین و بیكینگ پودر را – كه به ماست خامه ای افزوده اید – به آب ولرم اضافه و مخلوط كنید. بعد آرد را كم كم بیفزائید و خمیر كنید. حالا خمیر را خوب ورز دهید و پس از تقسیم آن به ۲۴ قسمت، هر قسمت را گلوله كنید و در سینی بگذارید. بعد روی آن را با هوله ی مرطوبی بپوشانید و یک ساعت استراحت دهید. سپس هر قسمت خمیر را با وردنه باز كنید. از وردنه ی مخصوص باقلوا استفاده كنید و تا حد امكان آن را نازک كنید و با برشگر به قطر ۱۰ سانتیمتر برش دهید. اینک روی هر یک را با قلم مو كره ی ذوب شده بمالید. مواد میانی را وسط آن قرار دهید و دور تا دور خمیر را جمع كنید و سر آن را بپیچید تا به شكل گل درآید. بعد در سینی چرب شده و نزدیک هم قرار دهید. دوباره روی باقلوا را كره ی ذوب شده بمالید و در فری كه از قبل با دمای ۲۰۰ درجه ی سانتیگراد گرم كرده اید، قرار دهید تا كاملا برشته و طلا ئی شود. بعد از پخت، آن را از فر خارج كنید و روی باقلوای داغ را شربت بریزید.
یادآوری: بهتر است باقلوا یک شب در شربت بماند!
روش تهیه ی شربت:
ابتدا شكر را با آب روی اجاق قرار دهید تا شكر كاملا حل شود و بجوشد. در آستانه ی شربت شدن، زاج، جوهرلیمو و گلا ب را به آن بیفزائید و بعد از ۲ دقیقه از روی حرارت بر دارید.
روش تهیه ی مواد میانی:
كافی است تمام مواد را با هم مخلوط كنید.