دسر کارامل
مواد لازم برای 10 نفر :
شكر............................................۱۵۰ گرم
آب...............................................یک دوم پیمانه(۱۲۵ میلی لیتر)
خامه پاستوریزه.............................۲۰۰ گرم
تخم مرغ ........................................۴ عدد
شكر ..........................................۲ قاشق سوپ خوری
وانیل ...........................................یک هشتم قاشق چای خوری
پودر ژلا تین ....................................یک و یک دوم قاشق سوپ خوری
آب سرد.........................................۲ قاشق سوپ خوری
شكر اضافی..................................یک پیمانه (برای كارامل روی دسر)
آب اضافی ...................................یک دوم پیمانه (برای كارامل روی دسر)
روش تهیه :
۲ قاشق از شكر را كنار بگذارید و بقیه را با آب مخلوط كنید و روی حرارت یكنواخت قرار دهید تا شكر كارامل شود ظرف را از روی حرارت بردارید و خامه را به آن اضافه كنید دوباره روی حرارت قرار دهید و مرتب بهم بزنید تا كرم صاف و یكنواختی به دست آید بعد از روی حرارت بردارید. از صافی رد كنید و صبر كنید تا كرم خنک شود. سپس زرده و سفیده ی تخم مرغ ها را از هم جدا كنید و زرده ها را با ۲ قاشق شكر باقی مانده و وانیل بزنید تا سبک شوند. سفیده ها را هم جداگانه بزنید تا سفت شود. پودر ژلا تین را روی آب سرد بپاشید و به طریق بن ماری حل كنید. حال زرده ها را با كرم به دست آمده مخلوط كنید و بعد ژلا تین حل شده و در آخر سفیده ی تخم مرغ را به آرامی با مواد مخلوط كنید و در قالب های كوچک تک نفره بریزید و به مدت ۳ الی ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا دسر كاملا ببندد سپس آن را در ظرف برگردانید و رویش را با شكر اضافی و آب اضافی كه كارامل كرده اید تزئین كنید.
روش تهیه كارامل برای رویهی دسر:
در ظرفی مناسب شكر و آب را مخلوط و روی اجاق بگذارید تا شكر حل شود. سپس آن را بجوشانید تا شكر كارامل شده و رنگ آن طلایی شود، آنگاه از روی اجاق بردارید.
یادآوری: شكر كارامل شده چنانه سرد شود، به سرعت میبندد و سفت میشود بنابراین پس از آماده شدن باید بلافاصله مصرف شود.