کیک فنجانی خرما و گردو
مواد لازم برای 12 نفر :
كرهی نرم شده...................................۱۲۵ گرم
وانیل................................................یک چهارم قاشق چای خوری
شكر ...............................................۱۵۰ گرم
تخم مرغ..............................................۲ عدد
خرمای هسته گرفته و خرد شده............۱۵۰ گرم
گردوی خرد شده ...............................۶۰ گرم
آرد...................................................۱۵۰ گرم
بیكینگ پودر......................................یک دوم قاشق چای خوری
شیر .............................................۶۰ میلی لیتر (یک چهارم پیمانه)
انجیر تازه جهت تزئین..........................۶ عدد (۳۵۰ گرم)
مواد لازم برای کرم شکلات :
خامه ی ساده....................................۸۰ گرم
شكلا ت سیاه خرد شده.....................۱۵۰ گرم
مواد لازم برای کارامل:
شكر .........................۱۱۰ گرم
آب .............................۶۰ میلی لیتر (یک چهارم پیمانه)
روش تهیه :
۱۲ عدد قالب كیک فنجانی را، با كاغذهای مخصوص كیک فنجانی بپوشانید. كره، وانیل، شكر و تخم مرغ ها را، با هم مخلوط كنید و با همزن برقی بزنید تا سفید و سبک شود. هم زن را خاموش كنید. سپس خرما و گردو را بیفزائید و خوب مخلوط كنید. بیكینگ پودر را به آرد بیفزائید و الک كنید و به همراه شیر با مایه تركیب كنید و داخل هر یک از قالب ها را از این مایه پر سازید; به طوری كه یک سوم از سرقالب خالی بماند. قالب ها را داخل سینی فر بچینید و در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد و یا ۳۵۰ درجه ی فارنهایت، به مدت ۳۰ دقیقه و یا تا زمانی كه سطح روی كیک ها طلا ئی شود بپزید. پس از خنک شدن، روی آن ها را با كرم شكلا ت بپوشانید و با برش هائی از انجیر تازه، تزئین كنید (در صورت تمایل، می توانید از تكه های كارامل هم برای تزئین استفاده كنید).
روش تهیه كرم شكلا ت:
خامه و شكلا ت را با هم مخلوط كنید و روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شكلا ت حل و مایه، صاف و یكدست شود. آنگاه در یخچال قرار دهید تا كرم فرم خود را حفظ و سفت شود.
روش تهیه ی كارامل:
در ظرفی مناسب كه كف نسبتا ضخیمی داشته باشد، آب و شكر را مخلوط كنید و روی حرارت ملا یم قرار دهید تا زمانی كه شكر در آب حل شود. سپس حرارت را افزایش دهید و بگذارید تا بجوشد و به رنگ طلا ئی درآید. آنگاه به كمک قاشق، خطوطی از كارامل روی كاغذ آلومینیومی چرب شده بریزید و بگذارید تا سرد و سفت شود.