گاتا
مواد لا زم برای تهیه۴ عدد خمیر
زرده تخم مرغ ....................................... ۲ عدد
مارگارین ........................................... ۱۰۰ گرم
سركه سفید ....................................... ۱ قاشق سوپ خوری
شكر ................................................. ۲ قاشق سوپ خوری
آب ولرم ........................................... ۱ پیمانه (۲۵۰ میلی لیتر)
نمک ................................................ ۴/۱ قاشق چای خوری
آرد ................................................... به مقدار لا زم (در حدی كه مایه، خمیر شود)
مواد لا زم میانی
مارگارین .......................................... ۲۵۰ گرم
آرد ..................................................... ۱ پیمانه
مواد لا زم خمیر شیرین برای وسط گاتا
شكر ............................................... ۲۰۰ گرم
مارگارین ........................................... ۱۰۰ گرم
بیكینگ پودر ....................................... ۴/۱ قاشق چای خوری
آرد .................................................. ۷۰ گرم
وانیل ................................................ ۴/۱ قاشق چای خوری
روش تهیه:
برای تهیه خمیر، همه مواد را با هم مخلوط كرده تا خمیر صاف و یكدستی به دست آید. سپس روی سطحی آردپاشی شده ورز دهید و بگذارید تا ۳۰ دقیقه استراحت كند آن گاه خمیر را پهن كرده و مواد میانی را وسط خمیر قرار داده و به صورت بقچه ببندید و بعد با وردنه خمیر را پهن كرده و ۴ لا ، تا بزنید. این عمل را ۳ بار تكرار كنید و هر بار ۲۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید. در این مرحله خمیر را به ضخامت یک سانتی متر باز كنید و آن را به چهار مستطیل یكسان برش دهید (در واقع هر مستطیل یک عدد گاتا به شما می دهد) سپس یک قسمت را انتخاب كرده و مقداری از خمیر شیرین را وسط آن قرار داده و خمیر را تا بزنید و به كمک یک چنگال لبه های خمیر را به هم بچسبانید و روی آن را فرم داده و با زرده تخم مرغ برس بزنید این كار را برای سه قسمت دیگر خمیر نیز تكرار كنید. آن گاه در سینی چیده و روی سینی را با نایلون كاملا بپوشانید و اجازه دهید یک ساعت بماند بعد نایلون را برداشته و در طبقه وسط فر گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید. سپس درجه فر را به ۱۸۰ درجه سانتی گراد كاهش داده و ۳۰ دقیقه دیگر بپزید. این گاتا را می توانید به صورت مربع یا مستطیل و یا دایره فرم دهید.
روش تهیه لا یه میانی:
شكر و كره را با همزن برقی بزنید، سپس پكینگ پودر، وانیل و آرد را اضافه كنید.