نان مافن انگلیسی
مواد لا زم برای تهیه ۱۴ عدد نان
ذرت، هویج، نخودفرنگی ........................ ۲۰۰ گرم
پودر مایه خمیر ..................................... ۷ گرم
آب گرم (۳۷ درجه) .............................. ۷۰ میلی لیتر
كره نرم شده ...................................... ۲۵ گرم
شكر ............................................... ۳۰ گرم
تخم مرغ زده شده ............................. ۱ عدد
شیر ولرم ........................................ ۶۰ میلی لیتر
آرد .............................................. ۳۵۰ گرم
نمک ........................................... چ قاشق چای خوری
مواد لا زم برای رویه
زرده تخم مرغ ...................................... ۱ عدد
شیر ................................................. ۱ قاشق چای خوری
روش تهیه:
هویج را خرد كرده با كمی آب، به همراه ذرت و نخودفرنگی بپزید و داخل صافی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پودر مایه خمیر را در آب گرم ریخته، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا حجم آن دوبرابر وحباب هایی روی مایه خمیر ایجاد شود.كره و شكر را با هم زن برقی بزنید تا صاف و نرم شود. سپس تخم مرغ، سبزیجات پخته و شیر را به همراه آرد الک شده و نمک به مخلوط كره و شكر بیفزایید آن گاه مایه خمیر را افزوده و همه مواد را با هم ورز دهید (اگر خمیر شل بود می توانید كمی آرد اضافه كنید). خمیر را داخل ظرفی كه كمی آرد پاشیده اید گذاشته، روی آن كمی آرد بپاشید و با دستمال بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دوبرابر شود.پس از گذشت زمان تعیین شده، دوباره خمیر را روی یک سطح آردپاشی شده كمی ورز دهید. سپس از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی برداشته و در قالب مافن كه با كاغذ مخصوص پوشانده اید بگذارید. روی آن ها را پوشانده، به مدت ۳۰ دقیقه در جای گرمی قرار دهید. آن گاه از مخلوط زرده تخم مرغ و شیر، با برس بر روی خمیر بمالید و در طبقه وسط فر كه از قبل گرم شده است با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت (شماره ۶) به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه بپزید.
نكته: چنانچه حجم مایه خمیر دو برابر نشد، ممكن است تاریخ مصرف آن گذشته باشد بنابراین از مایه خمیر تازه تری استفاده كنید.