دونات پفکی
مواد لازم :
كره یا روغن جامد.................................................................۷۵ گرم
تخم مرغ.............................................................................۲ عدد
مایه خمیر ..........................................................................۲ قاشق سوپ خوری
شیر داغ............................................................................۱۲۰ میلی لیتر (یک دوم پیمانه)
آرد...................................................................................حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
شكر..................................................................................۷۵ گرم
آب ولرم............................................................................۶۰ میلی لیتر
نمک................................................................................یک چهارم قاشق چای خوری
پودر قند و شكلا ت آب كرده و پودر پسته ...............................به میزان لا زم برای تزیین
روش تهیه :
ابتدا مایه خمیر را به همراه آب ولرم درون ظرف مناسبی بریزید (حرارت آب باید به حدی باشد كه انگشت نسوزد چون مایه خمیر موجودی زنده است و در حرارت زیاد و یا بسیار كم كشته می شود و عمل نمی كند) سپس روی آن را پوشانده و در محیط آشپزخانه بگذارید تا عمل كند. كره، شیرداغ و شكر را با هم مخلوط نموده تا شكر حل شود. سپس یک پیمانه از آرد را به همراه نمک افزوده و خوب مخلوط نمایید بعد تخم مرغ را اضافه كرده با همزن برقی كاملا هم بزنید. آن گاه همزن را خاموش نموده و مایه خمیر و بقیه آرد را كم كم اضافه كنید و خوب با دست ورز دهید و آن قدر آرد اضافه كنید تا خمیر به دست نچسبد ولی به حالت كش دار از دست جدا شود (ممكن است تمام آرد ذكر شده مصرف نگردد) سپس روی خمیر را پوشانده و در هوای آشپزخانه به مدت دو ساعت استراحت دهید تا خمیر ور بیاید. روی میز آشپزخانه مقداری آرد بپاشید و خمیر را با وردنه به قطر یک سانتی متر باز كنید و با دهانه لیوان قالب بزنید. وسط آن را با قالب گرد كوچک قالب زده و دو طرفش را در روغن سرخ كردنی كه با حرارت متوسط داغ شده است سرخ كرده و در صافی بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس روی آن را با شكلا ت آب شده بپوشانید و با پودر قند تزیین كنید.