مربای هویج
مواد لازم :
۱ كیلو هویج ...............................رنده یا خلا ل، پخته شده
۱ كیلو ........................................شكر
۱ پیمانه .....................................خلا ل پرتقال
نصف قاشق چای خوری ................جوهر لیمو یا ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو
۵ عدد....................................... هل
مقداری ....................................خلا ل پسته برای تزیین
۲ پیمانه ....................................آب
روش تهیه
آب و شكر را در ظرف لعابی ریخته و روی حرارت بگذارید; سپس هنگامی كه شربت كمی قوام آمد، هویج پخته و خلا ل شده، هم چنین خلا ل پوست پرتقال تلخی گرفته را به شربت بیفزایید. وقتی كه غلیظ شد جوهر لیمو را كه در مقدار كمی آب حل كرده اید به مربا بیفزایید و یا دو قاشق مرباخوری آب لیمو روی آن بریزید.
نكته ی ۱: زمانی كه شربت غلیظ شد، یعنی هنگام ریختن مربا با قاشق شربت كش آمد، در آن صورت مربا حاضر است.
نكته ی ۲: مربا را با قاشق هم نزنید; زیرا میوه ها له می شود. بهتر است ظرف مربا را تكان داده و محتوی آن را جابه جا كنید.
نكته ی ۳: اگر در تهیه ی مربا به جای شكر از قند استفاده شود، مربا براق تر خواهد شد.
نكته ی ۴: اگر مربا بیش از حد لا زم بجوشد و ترشی آن كم باشد، شكرک می زند، هم چنین شكر قبل از جوشیدن، باید در آب حل شود. اگر شربت مربا غلیظ نشود و شكر آن كم باشد، مربا كپک می زند.