مربای به
مواد لازم :
یک كیلو به پوست گرفته و خرد شده
یک كیلو شكر
۳ لیوان آب
روش تهیه :
به را در قابلمه مناسبی بریزید، آب را اضافه كرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت متوسط بجوشانید. سپس شكر را افزوده، هم بزنید. آتش زیر قابلمه را ملا یم كرده بگذارید به آرامی بجوشد تا رنگ بگیرد.برای خوشرنگ شدن مربا بهتر است در ظرف مسی پخته شود.
در صورتی كه بخواهید از لعاب به دانه استفاده كنید، می توانید چند عدد به دانه را داخل یک پارچه تمیز ببندید و از ابتدای پخت داخل قابلمه بگذارید و بعد از یكی دو ساعت از قابلمه خارج كنید. برای خوش رنگ شدن مربای به، بهتر است آن را داخل قابلمه مسی طبخ نمایید.