مربای شلغم
مواد لازم برای 8-10 نفر
شلغم .........................................................500 گرم
آب (جهت خیساندن آهك).............................. 2 پیمانه 500 میلیلیتر
آهك............................................................1 پیمانه
آب .............................................................500 میلیلیتر
شكر...........................................................500 گرم
گلاب ........................................................ یكدوم پیمانه 125 میلیلیتر
هل ......................................................... 10 عدد
جوهر لیمو ................................................ یكچهارم قاشق چایخوری
روش تهیه
شغلم را بشوئید و به شكل دلخواه خرد كنید. آنگاه آب و آهك را مخلوط كنید و بگذارید آهك تهنشین شود. آب زلال آن را روی شلغم بریزید و 12 ساعت كنار بگذارید. سپس شلغمها را بشوئید و 2 ساعت در آب ساده بریزید و هرازگاهی آب آن را عوض كنید. حالا آب، شكر و گلاب را روی حرارت بگذارید. اینك شلغم را در صافی بریزید و به شربت بیفزائید و با حرارت متوسط بپزید تا شلغمها شفاف شوند، هل و جوهر لیمو را افزوده و یك ربع دیگر مربا را بپزید تا شربت قوام آید. حالا مربای خنك شده را در شیشه استریلیزه بریزید و در یخچال نگهداری كنید.