نی های عسلی
مواد لازم برای 60 عدد
خمیر هزارلا (میل فوی)........................حدود 700 گرم
مواد لازم برای تهیهی شربت:
شكر .............................300 گرم
آب ................................300 میلیلیتر (یك و یكچهارم پیمانه)
آبلیموی تازه .....................2 قاشق چایخوری
عسل ............................3 قاشق چایخوری
روش تهیه
خمیر هزارلا را روی سطح آرد پاشیده به ضخامت تقریبی 3 میلیمتر باز كنید و نوارهائی به طول 14 و عرض یك و نیم سانتیمتر، از آن ببرید. آنگاه نوارهای فراهم كرده را كنار هم در سینی شیرینیپزی بچینید و یك شب در یخچال نگه دارید. سپس سینی را در فر گرم كرد با دمای 220 درجهی سانتیگراد بگذارید و به مدت تقریبی 10 دقیقه شیرینی را بپزید.
حالا دمای فر را به 180 درجهی سانتیگراد كاهش دهید و 10 دقیقهی دیگر شیرینی را بپزید. اكنون شربت خنك شده را روی شیرینی بریزید و پس از چند دقیقه، آنها را از شربت در آورید و روی پنجرهی سیمی قرار دهید تا شربت اضافیش گرفته شود. سپس نیهای عسلی را برای پذیرائی، در ظرف زیبا و مناسبی بچینید و با چای تازه دم میل كنید.
روش تهیهی شربت: شكر، آب و آبلیمو را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر آب شود. آنگاه عسل را بیفزائید و شربت را 5 دقیقه، بجوشانید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید كاملاً خنك شود.
یادآوری: برای تهیهی خمیر هزارلا، 540 گرم آرد نان و یك دوم قاشق چایخوری نمك را در كاسهی مناسبی الك كنید و حدود 430 میلیلیتر آب را كمكم بیفزائید تا خمیر مناسبی به دست آید. آنگاه خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود. سپس خمیر را به شكل توپ در آورید و برشی به شكل + رویش ایجاد كنید. روی آن را بپوشانید و نیم ساعت در یخچال نگه دارید. در این میان 450 گرم كرهی مخصوص خمیر هزارلا را رنده كنید و به شكل مستطیل در آورید. حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده از چهار طرف به شكل + باز كنید و كره را وسطش بگذارید. اطراف خمیر را روی كره بیاورید و مانند بقچه ببندید. اكنون رو و زیر خمیر آرد بپاشید و به شكل مستطیل 25×45 سانتیمتری باز كنید. سپس با برس نرم آردهای اضافی روی خمیر را پاك كنید و خمیر را سهلا تا بزنید. در این صورت مستطیلی به اندازهی 15×25 سانتیمتر به دست خواهد آمد. اكنون دوباره روی خمیر وردنه بكشید و آن را از طول باز كنید و دوباره سه لا تا بزنید. تا زدن خمیر را شش بار تكرار كنید و هر بار خمیر را یك ربع در یخچال بگذارید تا آمادهی مصرف شود.