كيـك ليـمو با سـس
مواد لازم برای 10عدد كیك كوچك:
تخم مرغ كامل.................................7 عدد
شكر............................................225 گرم
زردهی تخم مرغ ................................6 عدد
آبلیمو از .......................................1 عدد لیمو
پوست لیموی رنده كرده ....................1 قاشق چایخوری
آرد................................................210 گرم
آرد ذرت........................................85 گرم
بیكینگ پودر ...............................یك دوم قاشق چایخوری
مواد لازم برای سس لیمو:
آب ............................................400 میلیلیتر
شكر...........................................180 گرم
آبلیمو .......................................100 میلیلیتر
پوست لیموی رنده كرده...................2 قاشق چایخوری
زردهی تخممرغ..............................5 عدد
آرد ذرت ......................................45 گرم
خامهی ساده ............................200 گرم
مواد لازم برای مرطوب كردن كیك:
آب...........................150 میلیلیتر (دوسوم پیمانه)
شكر ......................150 گرم (سه چهارم پیمانه)
آبلیمو ...................50 میلیلیتر (یك چهارم پیمانه)
روش تهیه
تغممرغهای كامل را به همراه شكر با همزن برقی بزنید تا مایه، تغییر رنگ دهد و كمی غلیظ شود. آنگاه زردههای تخم مرغ را یكی یكی اضافه كنید و به زدن ادامه دهید. سپس آبلیمو و پوست لیمو را بیفزائید. اكنون آرد، آرد ذرت و بیكینگ پودر را الك كنید و به مایه اضافه كنید و با لیسك به آرامی مخلوط نمائید. مقداری از مایهی كیك را در 10 عدد قالب نیمكرهی كوچك 10 تا 12سانتیمتری و بقیه را در یك قالب مستطیل شكل 40× 30 سانتیمتری بریزید. اینك قالبها را در فر گرم شده با دمای 175 درجهی سانتیگراد، به مدت 16 تا20 دقیقه بپزید. بعد از پخت، كیكها را روی پنجرهی فلزی خنك كنید. آنگاه كیكهای نیمكرهای شكل را روی كیك مستطیل قرار دهید و دور آن را برش بزنید و با سس لیمو به هم بچسبانید. سپس سطح و اطراف كیك را با شربت مرطوب سازید و باقیماندهی سس را روی سطح كیك بمالید و با یك حلقه لیمو ترش و خردههای پوست لیمو، تزئین كنید.
روش تهیهی سس:
آب را با 100 گرم از شكر؛ آبلیمو و پوست لیمو در قابلمهای بریزید و روی اجاق بگذارید تا شكر حل شود. سپس زردههای تخممرغ را با 80 گرم شكر باقی مانده، با همزن برقی بزنید تا رنگ مایه روشن شود. آنگاه آرد ذرت را هم بیفزائید. حالا شربت گرم را به تدریج به زردههای زده شده اضافه كنید و مرتب هم بزنید. اینك تمامی مواد را روی حرات قرار دهید و هم بزنید تا مایهی غلیظی حاصل شود. بعد آن را از روی اجاق بردارید و بگذارید خنك شود. سپس خامه را بیفزائید.
روش تهیهی شربت:
شكر و آب را با هم مخلوط كنید و روی اجاق قرار دهید و به مدت 15 دقیقه بجوشانید. سپس از روی اجاق بردارید و آبلیمو را به آن بیفزائید.