كـرم مـنـگو
مواد لازم برای 8 نفر:
ژلاتین .......................................7 قاشق چایخوری
آب ...........................................یك سوم پیمانه
منگوی رسیده .............................5 عدد (حدود 5/1 كیلوگرم)
آب هلو ..................................400 میلیلیتر
شكر ......................................50 گرم
آب .......................................2 قاشق سوپخوری
سفیدهی تخممرغ .....................2 عدد
خامهی فرم گرفته .....................400 گرم
روش تهیه
قالبی به گنجایش یك و نیم لیتر را در یخچال قرار دهید تا كاملا سرد شود. ژلاتین را روی آب بپاشید و روی حرارت بخار آب جوش بگذارید تا ژلاتین حل و شفاف شود. منگوها را پوست بگیرید و پوره كنید. سپس پورهی میوه را با آبمیوه مخلوط نمائید و ژلایتن حل شده را بیفزائید. مایهی حاصل را به هم بزنید تا كاملا صاف و یكدست شود. آنگاه آن را از صافی عبور دهید و كنار بگذارید. در ظرف مناسبی شكر و آب را با هم مخلوط كنید و ظرف را روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید تا شكر حل شود (جهت جلوگیری از شكری شدن اطراف ظرف بهتر است دیوارهی آن را به لیمو آغشته كنید). سپس شربت را بجوشانید تا رنگ آن طلائی روشن شود. اكنون در ظرفی جداگانه سفیدههای تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا خود را بگیرد و به تدریج شربت را همچنانكه همزن روشن است به سفیدههای فرم گرفته بیفزائید و به همزدن ادامه دهید تا مرنگ خنك و غلیظ شود. حالا مایهی مرنگ و 250 گرم از خامهی فرم گرفته را به منگو اضافه كنید و در قالب بریزید. قالب را در یخچال قرار دهید تا كرم كاملا ببندد. هنگام جدا كردن كرم از قالب، لحظهای آن را در آب گرم نگهدارید و بعد دسر را روی ظرف زیبائی برگردانید و با باقیماندهی خامه تزئین كنید.
یادآوری: میتوانید به جای میوهی تازهی منگو از كمپوت آن نیز استفاده كنید.