بـرشهای گـردو و گـلابی
مواد لازم برای 12 برش:
كشمش سیاه ........................................30 گرم
آب پرتقال.................................................2 قاشق سوپخوری
آرد.........................................................200 گرم
بیكینگ پودر............................................1 قاشق چایخوری
شكر دانه ریز ........................................90 گرم
كره .....................................................80 گرم
تخم مرغ ..............................................1 عدد
گردوی خرد كرده....................................2 قاشق سوپخوری
گلابی ................................................800 گرم
وانیل ................................................یك چهارم قاشق چایخوری
پودر دارچین........................................یك چهارم قاشق چایخوری
مواد لازم میانی:
پنیر خامهای........................................250 گرم
شكر ...............................................2 قاشق سوپخوری
تخم مرغ............................................2 عدد
پوست رنده كردهی لیمو ......................2 قاشق چایخوری
وانیل ..............................................یك چهارم قاشق چایخوری
آرد ...............................................2 قاشق سوپخوری
روش تهیه
فر (تاون) را با دمای 180 درجهی سانتیگراد یا شمارهی 4 اجاق گرم كنید. قالب مربعی به اندازهی 23 سانتیمتر را با كاغذ روغنی بپوشانید؛ به طوری كه از هر طرف 5 سانتیمتر بلندتر از لبهی قالب باشد. كشمش را در آب پرتقال به مدت نیم ساعت بخیسانید. سپس آرد، بیكینگپودر، شكر و كره را در دستگاه غذاساز[food ptocessor] بریزید و به مدت 15 ثانیه دستگاه را روشن كنید تا مواد به شكل خرده نان درآید. بعد تخم مرغ را افزوده و مخلوط كنید تا خمیر نرمی حاصل شود.
اكنون یك سوم خمیر را با گردو مخلوط نمائید و در كیسهی نایلونی، در یخچال بگذارید و باقیمانده را در قالب فشرده سازید. حالا گلابیها را در ظرفی بریزید. وانیل و دارچین را به آن بیفزائید و روی خمیر بریزید. آن گاه مواد میانی را روی گلابیها بریزید و صاف كنید و یك سوم باقیماندهی خمیر را روی مواد میانی رنده كنید قالب را در فر بگذارید و به مدت 40 تا 45 دقیقه بپزید تا طلائی رنگ شود. بعد از سرد شدن، شیرینی را به اندازههای مورد نظر برش دهید.
روش تهیهی مواد میانی: پنیر خامهای و شكر را با همزن برقی بزنید تا مخلوط و یكدست شود. آنگاه تخم مرغها، پوست لیمو، وانیل، آرد و كشمش خیسانده در آب پرتقال را بیفزائید و با قاشق مخلوط كنید.