مربای سيب و زنجفيل
مواد لازم برای 5 پیمانه مربا:
لیموترش........................................350 گرم
سیب درشت....................................6 عدد
آب...................................................5 پیمانه
زنجفیل تازهی خرد كرده ....................50 گرم
شكر.............................................حدود 5/1 كیلوگرم
زنجفیل شكری ...............................دوسوم پیمانه
روش تهیه
پوست یكی از لیموها را بگیرید و به شكل نوارهای باریكی ببرید. آنگاه آبلیموها را بگیرید و یك چهارم پیمانه از آن را اندازه بگیرید. سیبها را نیز پوست بكنید و خرد كنید. اكنون سیب، آب و آبلیمو را، در ظرف مناسبی بریزید. بعد پوست لیمو و زنجفیل خرد كرده را درون تنظیفی بریزید و سر آن را محكم ببندید و درون ظرف بگذارید. سپس ظرف را روی اجاق بگذارید و بجوشانید. آنگاه كیسهی زنجفیل را از ظرف خارج كنید و میوه را پیمانه كنید. حالا به ازای هر پیمانه از میوه، یك پیمانه شكر در نظر بگیرید. اینك میوه و شكر را به ظرف قبلی برگردانید و دوباره روی اجاق بگذارید تا شكر حل شود و به مدت نیم ساعت مربا بجوشد. در این هنگام، میباید شربت مربا قوام آمده باشد. بعد زنجفیل شكری را به مربا اضافه كنید و پس از 5 دقیقه مربا را در شیشهی استریل شده و داغی بریزید و درِ آن را محكم ببندید.
زنجفیل تازه و شربت زنجفیل یا چای زنجفیل در بدن گرما تولید كرده و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را به صورت عرق از بدن خارج میسازد.