افسانه ظروفی
مواد لازم كیك شطرنجی
برای 8- 10 نفر
تخممرغ 6 عدد
شكر 150 گرم
وانیلین یك چهارم قاشق چایخوری
آب جوش دو قاشق سوپخوری
آرد 100 گرم
پودر كاكائو 50 گرم
نمك یك چهارم قاشق چایخوری
بیكینگ پودر یك چهارم قاشق چایخوری
خامه فرم گرفته در حدود 600 گرم
روش تهیه كیك شطرنجی
فر (تاون) را با دمای 180 درجهی سانتیگراد، گرم كنید و كف قالب عمیقی به قطر 20 سانتیمتر را با كاغذ روغنی بپوشانید. حالا زردههای تخممرغ و نیمی از شكر، وانیلین و آب جوش را، با همزن برقی بزنید تا كمرنگ و غلیظ شود. آنگاه در كاسه دیگری، سفیدههای تخممرغ را نیز با همزن برقی بزنید تا كاملاً فرم بگیرد و به تدریج باقیمانده شكر را به آن بیفزائید. سپس زردهها و سفیدههای تخممرغ را به آرامی با یكدیگر مخلوط كنید تا از حجم آنها كاسته نشود.
اینك مخلوط آرد، پودر كاكائو، نمك و بیكینگ پودر را در كاسهای الك كنید و آن را به مایه بیفزائید و مخلوط سازید. اكنون مایه به دست آمده را درون قالب بریزید و به مدت تقریبی 45 دقیقه، یا تا زمانی كه جای انگشت دست روی آن باقی نماند و به حالت اولیه برگردد، بپزید. بعد صبر كنید، كیك در قالب خنك شود.
حالا كیك را از ارتفاع به سه قسمت مساوی ببرید و دوتای آن را به چهار حلقه در اندازههای 4 و 8 و 12و 16 تقسیم كنید و ببرید. اكنون لایه برش نخورده را روی دیس تخت زیبائی بگذارید و حلقههای كیك را، با فاصله از یكدیگر، روی لایه اول كیك قرار دهید. آنگاه فضای خالی بین حلقهها را با خامه فرم گرفته پر كنید و در لایه بعدی، برعكس لایه قبلی عمل كنید؛ به گونهای كه حلقههای كیك روی خامه قرار گیرند.
در لایه آخر، مانند لایه اول عمل كنید و در پایان، اطراف و روی كیك را با خامه فرم گرفته بپوشانید. سپس اطراف كیك را با خردههای شكلات تزئین نمائید. اكنون كیك را در یخچال قرار دهید تا پس از 6 ساعت آماده مصرف شود.