لیلا آیانی صفت
مواد لازم برای 1 كیلوگرم
كدو حلوائی 1 كیلوگرم
آهك 500 گرم
آب سرد 1 لیتر
آب 750 میلیلیتر (3 پیمانه)
شكر 1 كیلوگرم
گلاب 3 قاشق سوپخوری
جوهر لیمو یكچهارم قاشق چایخوری
روش تهیه مربای كدو حلوائی
كدو را به شكل برگ ببرید و رگبرگهائی روی پوست كدو ایجاد كنید تا مربا شكل زیبائی داشته باشد. آنگاه آهك را با آب سرد مخلوط كنید و بگذارید تهنشین شود. حال آب زلال آهك را در ظرف مناسبی بریزید، كدو را بیفزائید و دستكم 4-5 ساعت صبر كنید تا كدو سفت شود.
سپس كدو را از آب آهك در آورید و 2-3 ساعت در آب سرد نگه دارید. اكنون آب و شكر را در قابلمه لعابی یا تفلون بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود. بعد آن را بجوشانید و كدو را درون شربت بریزید و در قابلمه را بگذارید و صبر كنید كدو بپزد و مربا قوام پیدا كند. اینك گلاب و جوهر لیمو را درون مربا بریزید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید.
یادآوری: مربا را در شیشه استریل كرده بریزید و در جای خنك نگه دارید.