لیلا آیانی صفت
مواد لازم برای یك كیلو گرم
ترب سفید 3 عدد
آهك 1 پیمانه
آب سرد 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
شكر 1 كیلوگرم
آب نیم لیتر (2 پیمانه)
وانیلین یكچهارم قاشق چایخوری
آب لیموترش 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه مربای ترب سفید
ترب را بشوئید و پوستش را بگیرید. آنگاه به كمك رندهی مخصوص، ترب را به شكل حلقه و خیلی نازك ببرید و 1 ساعت در آب نمك نگه دارید تا قدری نرم شود. سپس هر تكه را به شكل غنچهی گل رول كنید و با خلال دندان محكم سازید. حال آهك را در آب سرد بریزید و بگذارید تهنشین شود.
اكنون آب زلال آهك را در ظرف مناسبی بریزید و ترب را 4-5 ساعت در آن نگه دارید. بعد ترب را از آب آهك درآورید و 2 ساعت در آب سرد نگه دارید. حالا شكر و آب را در قابلمهی لعابی یا تفلون بریزید و بگذارید تا شكر حل شود. بعد آن را بجوشانید و ترب را در آن بریزید و بگذارید بپزد و شربت مربا قوام آید.
اینك وانیلین و آب لیمو ترش را بیفزائید و مربا را دو دقیقهی دیگر بجوشانید. مربا را در شیشهی استریل كرده بریزید و در جای خنك نگه دارید.